PUBLICITAT

Andorra la Vella

Concòrdia celebra els resultats assolits a les eleccions comunals

Cairat i Losada es mostren satisfets per les victòries obtingudes i en fan un balanç

Per Alex Montero

Cerni Cairat i Olalla Losada, juntament amb altres membres de Còncordia com Cerni Escalé o Núria Segués.
Cerni Cairat i Olalla Losada, juntament amb altres membres de Còncordia com Cerni Escalé o Núria Segués. | A.M.

La satisfacció pels resultats obtinguts a les urnes d’aquest passat diumenge continua sent palpable en el nucli polític de Concòrdia. El partit no s’amaga de mostrar el seu orgull envers les victòries assolides a Andorra la Vella i a Sant Julià de Lòria, a través de les llistes d’Enclar i de Desperta Laurèdia, i les figures de Cerni Cairat i Olalla Losada, que esdevenen cònsol major i cònsol menor, respectivament, de les parròquies esmentades.

Precisament, han siguts aquests dos els que han comparegut avui per fer una valoració sobre la jornada electoral. Ambdós s'han donat cita, juntament amb altres membres de la corporativa com el president del grup parlamentari Cerni Escalé o la consellera general Núria Segués, a la seu del partit, des d’on han manifestat aquesta satisfacció: «Com a copresident de Concòrdia no puc fer una altra cosa que celebrar els resultats i l’estratègia, els quals reforcen la idea que el nostre partit ja no és un projecte, sinó que és una realitat», ha indicat Cairat, insistint, a més, en la idea que «des de Concòrdia s’ha sabut llegir la idiosincràsia local de cada parròquia en la qual s’ha participat». En una línia semblant s'ha expressat Losada, qui s'ha mostrat «molt contenta pels resultats. Hem adaptat les necessitats de cada parròquia, escoltant els projectes propis de cadascuna i afegint els valors que portem des de Concòrdia». 

La coalició amb altres forces polítiques ha sigut, sens dubte, fonamental per aconseguir això i fer front a la força taronja de Demòcrates. Una sèrie d’unions que al llarg d’aquests dies previs han denotat la bona entesa entre les diferents parts, tal com ha afirmat la nova cònsol menor de la capital: «Ha estat una entesa còmoda i el que hem intentat en tot moment és buscar a cada parròquia el que representava al col·lectiu de la ciutadania, tirant cap a una banda o cap a una altra segons el que es necessitava o es volia». A més, Losada ha posat en rellevància especialment la unió formada a Andorra la Vella amb el partit socialdemocràta. «A la capital tenien molt de sentit els acords als quals hem arribat per aconseguir uns resultats com aquests», ha declarat, afegint que «es va parlar molt des d’un inici, de cara a buscar les idees que ens representaven i que eren bones per a les parròquies en les quals ens hem presentat».

Mirada ja posada en els pròxims quatre anys

I és que una vegada paliats els resultats electorals, el camí a seguir ara sembla clar per als membres de l’Executiva encapçalada per Escalé. Així ho ha dictat Cairat, qui ha indicat que «el primer repte allà on hem pogut entrar amb la majoria és donar compliment als projectes que s’han fet amb la ciutadania, mentre que allà on som minoria insistirem també per fer-los realitat». Paral·lelament, la màxima de consolidar l’arrelament de Concòrdia per tot el territori nacional continua sent l’eix vertebrador amb el qual es vol treballar: «És prematur fer una valoració com a tal, però insisteixo en la idea de saber llegir la idiosincràsia de cada parròquia», emfatitzant que «en l’àmbit nacional, som una força certament jove, a excepció de Desperta Laurèdia, la qual compta amb un equip local que porta anys treballant i té una marca consolidada. A la resta de parròquies cal fer un treball més de fons». Qüestionat precisament per la seva victòria a Sant Julià de Lòria, Cairat ha mostrat de nou una gran satisfacció en afirmar que és un reflex de l’èxit de Concòrdia, tot i concòrrer juntament amb una llista de la magnitud d’Unió Laurediana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT