PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany preparen un carnaval ple de propostes

La festivitat s'iniciarà el dia 9 de febrer amb la tradicional penjada del rei Carnestoltes

Per El Periòdic

La rua de carnaval conjunta d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany de l'any passat.
La rua de carnaval conjunta d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany de l'any passat. | Arxiu ANA

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany presenten el programa conjunt d’activitats per celebrar, un any més, el carnaval. Una festivitat que s’iniciarà divendres 9 de febrer i s’allargarà fins al dimarts 13 de febrer. El tret de sortida del carnaval serà a les 19.00 hores, a l’avinguda Meritxell, i el marcarà la tradicional penjada del rei Carnestoltes. L’acte comptarà amb la col·laboració del grup de teatre Making off, el qual s’encarregarà de conduir l’espectacle.

L’endemà, dissabte 10 de febrer, els carrers principals d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany s’ompliran de música, ball i comparses amb la gran rua de carnaval. La desfilada s’iniciarà a les 17.00 hores des de la plaça Guillemó i anirà circulant pels carrers Doctor Nequi, Príncep Benlloch, avinguda Meritxell, Carlemany, De les Escoles, carrer Prat Gran, Parnal, Nacions Unides i Veedors, per finalitzar a la sala Prat del Roure. La instal·lació acollirà una hamburguesada pels participants i la desfilada i actuació de les comparses que s’hagin inscrit al concurs de coreografies. Serà en aquest indret on es donaran a conèixer els guanyadors que obtindran premis valorats des dels 250 euros fins als 550 euros.

Diumenge 11 de febrer, el carrer dels Veedors serà l’escenari en el qual se celebrarà la 13a edició de la calçotada popular que, novament, organitza la Unió Pro-Turisme. Per participar-hi s’hauran d’adquirir els tiquets a partir de les 13.30 hores en el mateix indret. Aquesta trobada gastronòmica donarà pas a la festa infantil de disfresses que se celebrarà dilluns 12 de febrer a la sala Prat del Roure a partir de les 17.30 hores.

Els actes de carnaval tindran continuïtat dimarts 13 de febrer amb el judici del Carnestoltes que se celebrarà a la plaça Guillemó amb la participació del grup de teatre Making off. La representació comptarà amb l’actuació dels esbarts Santa Anna d’Escaldes-Engordany i Dansaire d’Andorra la Vella. Això donarà peu a la cremada del Carnestoltes, la qual s’acompanyarà amb un pa amb tomàquet amb embotits d’Andorra per a tots els presents i servirà per clausurar els actes d’aquesta festivitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT