PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Le Pen, contrària a la llei del català per «discriminació»

La diputada assegura que la llei perjudicarà els residents francesos

Per El Periòdic

Marine Le Pen, diputada francesa.
Marine Le Pen, diputada francesa. | rtva

La política francesa d’ultradreta Marine Le Pen va criticar ahir la nova llei del català d’Andorra que obliga a les persones que vulguin obtenir la targeta de resident o als que vulguin renovar-la a tenir un nivell inicial de català. La política va argumentar que pot tenir efectes negatius en els francesos que visquin o vulguin viure a Andorra. Segons la líder d’extrema dreta francesa, aquesta mesura, comporta una «discriminació» de la llengua francesa dins d’Andorra.


La diputada també va voler recordar el «vincle històric» que manté el país francòfon amb el Principat i assegura que «aquesta llei posa en risc l’ús del francès en importants sectors econòmics com són el turístic o l’empresarial». Le Pen va demanar al ministre francès d’Afers Exteriors, Stéphane Séjourné, quina serà la política a seguir per defensar els francesos residents al Principat.


El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, va voler aclarir que «el govern ha estat sempre molt conscient de l’aportació cultural dels països veïns». També va voler incidir en el fet que la relació que l’executiu té amb l’estat francès recau sobre el seu president i no sobre Le Pen. Finalment, va afirmar que la llei del català busca protegir la llengua. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT