PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gisela Pou guanya el Premi Carlemany

Amb la seva obra Retorn a Douglas Row, l'autora s'endú el guardó al Foment de la Lectura

Per El Periòdic

L'autora Gisela Pou.
L'autora Gisela Pou. | Govern d\'Andorra

L'autora Gisela Pou amb la seva obra Retorn a Douglas Row ha guanyat el XIII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura. El guardó està convocat pel Govern d'Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions i té una dotació econòmica de 8.500 euros, aportats pel Govern d'Andorra i Grup 62.

El jurat encarregat de triar l'obra guanyadora està format per nou estudiants d'entre 14 i 16 anys, alumnes dels tres sistemes educatius d'Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil han estat Jan Jethani, Judit Espàrrach i Paula Linares, del Col·legi Sant Ermengol; Raquel Garcia, Lara Saraiva i Anne Maira Soares, de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino; i Ainara Calero, Aina Bravo i Andrei Husakou, del Liceu Comte de Foix. Prèviament, un consell lector –format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores i el professor dels tres sistemes educatius d'Andorra Olaya Gordillo (Col·legi Sant Ermengol), Roser Calvo (Liceu Comte de Foix) i Jordi Diéguez (Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions– ha estat l'encarregat de seleccionar tres obres finalistes dels vint-i-nou originals presentats, que s'han lliurat al jurat juvenil per a la seva valoració i per a l'adjudicació del premi.

L'edició de l'obra serà 2024, amb el segell de Columna Edicions i es publicarà el 22 de maig del 2024. El lliurament del Premi es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el mes de maig d'enguany.

En la seva obra Retorn a Douglas Row, Pou ens presenta l'Alícia, una noia de quinze anys, que va perdre els pares i el germà en un accident aeri quan en tenia 11. Per fi se sent preparada per fer el retorn a la casa de la mare, a Douglas Row, a Inverness, i enfrontar-se al passat. La casa és davant d'una església que s'ha reconvertit en llibreria de segona mà: la Leakey's. El dia de l'arribada coincideix amb el solstici d'hivern. A la nit hi ha lluna plena i una forta tempesta. Un llamp cau damunt la llibreria i succeeix un fet inexplicable.

La història se situa en la dualitat del racional i la fantasia, la frontissa entre l'ahir i l'avui, el punt de trobada entre l'Alícia i la seva mare, gràcies a un personatge universal: El Quixot.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT