PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 400 propostes al procés participatiu sobre el transport públic

Al llarg de dues setmanes s’ha reunit un total de 202 persones

Per El Periòdic

Una de les sessions que s’han fet en el marc del procés participatiu sobre el transport públic.
Una de les sessions que s’han fet en el marc del procés participatiu sobre el transport públic. | SFGA

El procés participatiu, impulsat per les secretaries d’Estat de Mobilitat i Participació Ciutadana per conèixer les proposes de millora i l’opinió de la ciutadania sobre el transport públic, va reunir 202 persones al llarg de dues setmanes. Aquestes són les dades que s’extreuen de les vuit trobades presencials que es van celebrar a les diferents parròquies, i també al Pas de la Casa, així com la reunió específica amb els actors implicats.

Segons van informar des de l’Executiu, les diverses trobades han servit per poder conèixer de primera mà quina és l’opinió dels usuaris del transport públic nacional i en total s’han recollit 412 propostes (311 de la ciutadania presencial, 33 de forma telemàtica, 26 procedents dels tallers fets amb els joves i 42 d’agents específics), que ara s’agruparan per temàtiques i també se sistematitzaran per poder-les avaluar.

A més de la participació de la ciutadania i la implicació dels representants dels sectors implicats en la mobilitat –com ara del turisme, transports o medi ambient–, també s’ha apropat el procés a les escoles amb la col·laboració del Fòrum de la Joventut d’Andorra. Així, van participar 173 joves en vuit tallers fets a les escoles de secundària i al consell dels joves d’Andorra la Vella.

Un cop finalitzada la fase de debat i deliberació oberta a tothom, el 29 de febrer es durà a terme una sessió plenària amb les persones i entitats participants perquè puguin conèixer i verificar la totalitat de les propostes sorgides al procés participatiu. Posteriorment, s’iniciarà la fase de valoració de totes i cadascuna de les aportacions recollides durant el procés i a donar-los una resposta argumentada i justificada. Es garanteix la traçabilitat del procés, és a dir, el tractament que es dona a totes i cadascuna de les aportacions a través d’actes i informes de les sessions i dels resultats del procés, que es publicaran a www.visc.ad perquè estiguin a l’abast de tothom. Per concloure el projecte, es durà a terme una sessió de retorn dels resultats del procés participatiu i de les propostes que tècnicament es consideri que responen als reptes de futur plantejats i que són viables per implantar.

Acord amb la UE / Durant la seva estada a Madrid, el cap de Govern va participar en un col·loqui organitzat per Àgora Diplomàtica, un punt de trobada del món diplomàtic, governamental, parlamentari, econòmic i comercial a Espanya, on va exposar l’evolució i els canvis que ha viscut Andorra els darrers anys i els reptes que afronta, particularment, en relació amb la Unió Europea. El cap de Govern va explicar que l’Acord d’associació representa la pedra angular del desenvolupament econòmic i social del Principat, que permetrà diversificar l’economia andorrana en clau de valor afegit, d’innovació i de sostenibilitat, i que aportarà equivalència jurídica en un mercat dels més pròspers que hi ha actualment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT