2.000 menús venuts en les Jornades de Cuina d'Hivern
La Massana se situa com a referència dins de la gastronomia sostenible
El Comú de la Massana fa una bona valoració de les Jornades de Cuina d’Hivern, que van tenir lloc durant el mes de febrer i que enguany s’han allargat fins el primer cap de setmana de març per aprofitar la bona demanda dels menús oferts pels vint-i-nou restaurants participants. Segons les dades que han fet arribar els restauradors, s’han venut al voltant de 2.000 menús o bé plats, segons la tipologia del restaurant, tot i que, a banda de l’elevat volum tant de participants com de comensals, “el punt més positiu és el treball conjunt entre el Comú i els restauradors, el qual permet posar en valor la cuina local i posiciona la Massana com una referència dins la gastronomia sostenible”, ha assegurat la consellera Elisabet Rossell.
En les darreres edicions, les Jornades han introduït diferents criteris inclosos a l’estratègia de la parròquia, la qual promou el producte local i de proximitat, a més de les bones pràctiques a la cuina per fomentar la cuina de reaprofitament. Aquestes jornades han introduït nous elements com la diversitat, a través de la temàtica de les cuines del món, i la inclusió, amb una sèrie de vídeos per posar en valor el paper de la dona a la gastronomia. D’altra banda, també s’ha programat una sessió de cuina a les escoles, amb l'objectiu d'educar els infants en els hàbits sostenibles, una acció que ha tingut una bona acollida i que continuarà durant tot l’any. La pròxima sessió serà el 22 de març, a l’escola francesa de la Massana.