PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol assegura que el cas del Rei d'OnlyFans "no és conseqüència de la inversió estrangera"

La ministra detalla que Sergio Fuentes va entrar al país com a assalariat d’una empresa

Per Anna Mencos

Una imatge del Rei d'OnlyFans al seu Instagram.
Una imatge del Rei d'OnlyFans al seu Instagram. | @favdafakaaaa

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha defensat que el Rei de l’OnlyFans «va venir a residir al país com a assalariat d’una empresa i després va poder construir la seva societat i comprar-la sense passar els filtres d’inversió estrangera». La ministra ha fet aquest aclariment durant la presentació del reglament d’accés, adjudicació i gestió del parc públic d’habitatges a preu assequible, celebrat avui, i en el qual va ressaltar que en aquest cas precís «no és conseqüència de la inversió estrangera», i que, un cop ja era resident, tenia els drets econòmics per fer el que consideri que ha de fer sempre dintre de la legalitat.

Marsol ha detallat que l’home té un registre de comerç de màrqueting, i que, a partir d’aquí, les investigacions diran si fa les coses que marca la llei o no les fa. La titular de la cartera d’Economia també ha fet incís en què la voluntat serà que en les modificacions legislatives, tant en la inversió estrangera com en general, es tingui més compte els detalls: «És cert que hi ha aquests conceptes de màrqueting, publicitat i assessoraments, en els quals incidirem que s’entri una mica més al detall. La voluntat serà en les modificacions legislatives, no sols a escala d’inversió estrangera, sinó en general».

Des d’EL PERIÒDIC hem pogut parlar amb alguns grups parlamentaris sobre aquesta qüestió. El president del grup de Concòrdia, Cerni Escalé, ha manifestat que «és molt important poder fer un control més estricte de la inversió estrangera que arriba al país, per això el règim d’autorització prèvia que actualment existeix és molt important». El conseller general també ha reivindicat que com és possible que una persona que ja sortia a les xarxes explicant la seva activitat, va aconseguir igualment l’autorització i el permís del Govern. Per aquest motiu, des de Concòrdia han apuntat que «hem de fer un millor filtratge de la inversió estrangera, i que molts dels problemes que té el país, com per exemple amb l’habitatge, han estat la conseqüència de la mala gestió de la inversió estrangera». Escalé també ha demanat que tant la Policia com la Fiscalia investiguin l’activitat d’aquesta persona així com d’altres professionals amb activitats similars que poden estar exercint activitats que poden ser il·lícites.

Des dels socialdemòcrates, la presidenta suplent, Susanna Vela, ha indicat que cal que el Ministeri d’Interior, a través de la Policia i de la Fiscalia, facin la feina de recerca de si aquesta persona està cometent delictes tipificats al Codi Penal: «L’altra reflexió és si això és inversió estrangera, perquè no aporta ni valor pel nostre país ni dona feina». Finalment, des d’Andorra Endavant, la presidenta del partit, Carine Montaner, ha manifestat que ells no entraran en aquest tema, i que primer «deixarem fer a la Policia i a la Fiscalia».

Pel que fa a la versió del Rei d’OnlyFans, Sergio Fuentes, ha explicar a través d’un vídeo publicat ahir a les seves xarxes socials que estava «utilitzant la sàtira» i que tenia una actitud passiva amb la qual es reia dels reporters del programa ‘Equipo de Investigación’. Fuentes ha reivindicat que des del programa «em van intentar criminalitzar per un negoci totalment lícit on no fem res dolent», i va defensar que en aquest negoci no hi ha menors: «Si em volen cancel·lar pel meu humor negre i sàtira, ho entenc i ho respecto, però una altra cosa és criminalitzar-me», ha apuntat Fuentes tot al·ludint a la gran descontextualització que s’ha fet als mitjans de comunicació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT