PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino Arcalís commemora el seu 40è aniversari amb un documental

Es projectarà divendres 22 de març a les 20.00 hores a l’Auditori Nacional d’Andorra

Per El Periòdic

L'estació d'Ordino Arcalís
L'estació d'Ordino Arcalís | Visit Andorra

L’estació d’Ordino Arcalís celebra 40 anys de la seva creació, des que la Setmana Santa del 1983 iniciés l’activitat de forma puntual amb tres teleesquís i un telecadira a la zona d’Arcalís, sent la de 1983-1984 la seva primera temporada operant al complet amb sis pistes fressades. I per commemorar l’aniversari, l’estació ha preparat “Ordino Arcalís, el documental”, que narra els inicis de l’estació i la seva evolució fins a convertir-se en el que és avui: un domini únic amb 30 quilòmetres de pistes per a tots els nivells i centenars d’hectàrees per a la pràctica de l’esquí fora pista.

El paratge natural que l’envolta és àmpliament reconegut internacionalment avui dia, gràcies al qual manté una alta qualitat en la seva neu, i ha fet que sigui una estació de referència per a la comunitat freeride, que l’ha establert com una de les parades fixes del prestigiós Freeride World Tour des del 2015. El 2018 va ser un any clau en la història de l’estació amb la integració a Grandvalira Resorts, moment que va suposar el primer pas al forfet únic de país actual.

Aquest documental, que es projectarà divendres 22 de març a les 20.00 hores a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, mostra el repte que van suposar els primers anys a partir de les veus dels seus protagonistes, personalitats importants del poble d’Ordino i antics treballadors, molts dels quals van formar part de la primera plantilla, així com d’altres que han anat arribant i ampliant fins a l’equip humà actual.

Fruit de l’alta demanda per a la projecció del divendres, per a la qual ja s’han esgotat totes les entrades, s’ha obert una segona sessió al públic el dissabte 23 de març a les 21.30 h. Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir a través de la web www.ordinoarcalis.com. Així mateix, RTVA emetrà el documental el dilluns 25 i el dimecres 27 de març després de l’informatiu vespre. Cal destacar que aquest dijous 21 de març, es farà una preestrena tancada per als protagonistes, antics treballadors de l’estació dels primers anys i autoritats del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT