PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra destitueix Eder Sarabia

El consell d’administració de l’FC Andorra ha pres la decisió a causa dels mals resultats i que l’equip sigui ara mateix l'últim classificat

Per Pol Forcada Quevedo

Eder Sarabia a la banqueta durant el darrer partir de l’FC Andorra contra el Cartagena.
Eder Sarabia a la banqueta durant el darrer partir de l’FC Andorra contra el Cartagena. | @FCANDORRA

Eder Sarabia ha deixat de ser entrenador de l’FC Andorra. Així ho ha fet saber avui el club, informant que el consell d’administració de l’entitat ha pres aquesta decisió a causa dels mals resultats del conjunt. Amb ell, el segon entrenador Jon López, el responsable de lideratge Javier Marigorta i l’analista Guillermo Gómez també abandonen la disciplina tricolor.

La situació futbolística dels andorrans fa temps que deixa que desitjar. Aquesta temporada només han assolit set victòries i sumen un total de 17 derrotes i vuit empats. Ara els del Principat són últims classificats amb 29 punts i és l’equip amb menys gols a favor, i la situació ha començat a ser insostenible. És per això que el malson del qual semblava fa dues setmanes, amb el triomf contra el Valladolid, es podien despertar, es va fer realitat amb la desfeta contra l’Amorebieta i el Cartagena per la mínima. Cal recordar que el gran objectiu des de principi de temporada ha estat la permanència, ara per ara poc assolible però no impossible, i és amb la voluntat de canviar el rumb per poder complir-ho que l’FC Andorra ha decidit prescindir dels serveis del tècnic basc.

Sarabia s’ha convertit en un dels entrenadors més rellevants de la història del conjunt andorrà. Va arribar al Principat el gener de l’any 2021 i en la seva primera temporada a la banqueta del primer equip va assolir l’ascens a primera RFEF i jugar el de promoció a Segona Divisió. En aquella ocasió, però, el filial de la Real Societat va evitar que l’equip del Principat aconseguís fer el salt al futbol professional. Al següent curs, ja complet a la banqueta, sí que va assolir l’ascens. Les fites històriques no les va deixar aquí, ja que en el primer any al futbol d’elit, l’FC Andorra va finalitzar el curs en la setena plaça i a res de disputar el play-off d’ascens a Primera Divisió Espanyola. Encara més, ha estat l’artífex del triomf de dues Copes de Catalunya, la de la temporada passada i la d’aquesta.

En total, el de Bilbao ha estat a la banqueta tricolor en 138 ocasions, guanyant-ne 56, perdent-ne 50 i empatant-ne 32, amb 163 gols a favor i 141 en contra. 

Com no podia ser d’una altra manera, des del club van voler mostrar el seu agraïment «a qui és ja un dels tècnics més importants de la història del club per la seva feina en aquests poc més de tres anys dirigint l’equip».

El possible substitut / Amb Eder Sarabia fora, l’FC Andorra ja s’ha mogut per buscar-li substitut. Ara per ara des del club no han volgut dir res al respecte, però han confirmat que l’anunci no tardarà a arribar. Menys encara quan aquest dissabte 16.15 hores el conjunt del Principat rep al Mirandés en un matx totalment clau per revertir la situació i poder creure en la permanència. Hi ha dos noms que sonen per aterrar al país i agafar el càrrec. El primer l’apunta l’Sport, i és el de Ferran Costa, actual entrenador del CF Badalona Futur, líder del grup 3 de Segona Federació. L’altre és Albert Celades, que s'ha deixat veure avui pel programa Avui serà un bon dia de RTVA, fet pel qual les males llengües l’han relacionat amb l’entitat, tot i portar des de l’any 2020 sense exercir com a tècnic.

La decisió / Feia temps que els aficionats tricolor demanaven la destitució d’Eder Sarabia, més enllà dels resultats, per desacords amb els onzes, els minuts i els canvis dels jugadors. Tot i això, també han reconegut tots els mèrits que el basc ha assolit amb l’entitat. És el cas de l’Àlex Ojaos, soci, aficionat i un dels líders de l’Squadra Carlemany, la grada d’animació de l’equip: «Només em queda donar-li les gràcies pels anys que ens ha regalat. No podem oblidar que ha portat el futbol professional al país i ens ha donat un joc vistós i diferent del que Segona i Primera RFEF estan acostumats a veure». «He gaudit molt en les seves primeres temporades, però aquest any se li ha complicat i necessitàvem un canvi. Crec que la decisió arriba tard, però era necessària. Desitjar-li el millor en el seu futur i dir-li que Andorra sempre serà casa seva», ha finalitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT