PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tot a punt per a l'inici de l'Andorra Sax Fest 2024

El festival aplegarà més de 270 acreditats en totes les disciplines de 34 nacionalitats diferents

Per El Periòdic

El guanyador i els finalistes de l'Andorra Sax Fest 2023.
El guanyador i els finalistes de l'Andorra Sax Fest 2023. | Andorra Sax Fest

Tot a punt perquè comenci l’11a edició de l’Andorra Sax Fest que enguany comptarà amb una participació destacable de concursants xinesos que, per primera vegada, seran els més nombrosos del festival amb 55 inscrits. Com a novetat, la representació xinesa també tindrà presència al jurat del concurs Solo Sax amb Xiaolu Zhang, professor i director d’estudis de jazz al Conservatori de Música de Shanghai.

El festival tindrà lloc del 28 de març al 5 d’abril. En aquesta ocasió, els dos primers dies, el 28 i 29 de març, estaran dedicats a la celebració del concurs Youth Saxophone Competition en les categories A, B i C a la primera jornada i la categoria D, l’endemà.

Els següents tres dies, del 30 de març a l’1 d’abril, és quan es realitzarà la primera ronda del concurs Solo Sax Competition amb més de 130 participants. El resultat dels saxofonistes que passen a la segona ronda es donarà a conèixer el mateix 1 d’abril.

Una de les novetats d'enguany és l'organització de dues xerrades que es faran al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Una serà el 2 d'abril a les 18.30 hores a càrrec de Claude Delangle titulada 'Les voies du saxophone' i la segona, l'endemà, 3 d'abril, a les 16.00 hores amb Nicolas Prost amb 'Les Répertoires oubliées'.

Les semifinals del Solo Sax es desenvoluparan al llarg del 3 d’abril i el resultat dels finalistes s’anunciarà el mateix dia a les 17.30 hores. L’endemà, el 4 d’abril, l’acte més destacat seran els Sax Awards a les 18.00 hores. La gala de cloenda d’aquesta 11a edició de l’Andorra Sax Fest serà el 5 d’abril amb l’entrega dels premis i el guanyador del concurs Solo Sax del 2024.

L'associació de saxofonistes i Unicef tornen a col·laborar / L'edició d'enguany de l'Andorra Sax Fet comptarà, de nou, amb la col·laboració entre l'associació de saxofonistes i Unicef Andorra. D'aquesta manera, el pròxim 31 de març la recaptació en taquilla de les vendes del concert de Léna Ducros, la guanyadora del Premi Fimarge Solo Youth 2023, es destinarà íntegrament a Unicef Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT