PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concòrdia demana que s'aclareixin les gestions que farà l'INH en el parc públic d'habitatges

Escalé traslladarà formalment la pregunta a Govern durant el dia d'avui

Per Laura Gómez Rodríguez

El president del grup parlamentari, Concòrdia, durant la sessió del Consell General.
El president del grup parlamentari, Concòrdia, durant la sessió del Consell General. | GRUP PARLAMENTARI DE CONCÒRDIA

El president del grup parlamentari Concòrdia, Cerni Escalé, ha demanat avui formalment a Govern aclariments sobre el funcionament i gestió real que compleix i complirà —a llarg termini— l’Institut Nacional d’Habitatge (INH) envers el parc públic d’habitatges a preu assequible. «La llei s’encarrega d’exposar les funcions de l’Institut, però nosaltres volem saber quina és la voluntat per part de Govern, si es dotarà de més recursos, si es considera la gestió directa del parc públic d’habitatges per part de l’Institut o si la voluntat és que les funcions quedin més compartimentades», ha explicat Escalé en declaracions per a EL PERIÒDIC. Tanmateix, el líder del grup parlamentari també ha expressat que volen tenir explicacions per part de l’Executiu sobre el futur de l’INH i si realment passa a tenir més gestions (envers les sol·licituds per accedir a aquests tipus d’habitatges), així com saber «quina és la raó que justifica l’existència autònoma de l’Institut».

A més, Concòrdia ha detallat que va traslladar una pregunta a Govern sobre aquesta qüestió de manera formal i a la qual espera que «la respongui oralment en la pròxima sessió de control», ja que els qüestionaments del grup parlamentari han sorgit «després de conèixer la notícia que el director de l’Institut, Josep Maria Pla, hagi decidit deixar el càrrec per desavinences amb la ministra Marsol».

D’altra banda, dins de la pregunta general, el grup parlamentari liderat per Escalé també ha demanat explicacions sobre la rebaixada de la partida pressupostària per enguany. «Es demana a l’Executiu redefinir les funcions de l’Institut Nacional de l’Habitatge, tenint en compte el debat que s’ha generat al voltant d’aquest organisme i les seves competències, i que l’acció pressupostària per aquest any és d’uns 235.000 euros menys que el 2023».

Finalment, Concòrdia ha remarcat al seu comunicat la consideració de l’habitatge com a «un tema cabdal, el qual és la principal preocupació de la ciutadania des de fa temps», i que, a banda de «no ha d’haver-hi partidisme», aquest ha de rebre «la màxima col·laboració del ministeri».

Carine Montaner, decebuda / La líder del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, ha exposat que tot i haver estat d’acord i va votar a favor de la creació de l’INH, ara mateix considera que «no ha tingut resultat». A més, Montaner ha afegit que «només puc preguntar sobre la utilitat d’aquest Institut, quan tenim un Ministeri que fa la mateixa feina». Finalment, la líder d’Andorra Endavant, ha argumentat que considera que «aquest debat s’ha de dur a terme al Consell General». . 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT