PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d’Encamp posa en marxa el Consell dels Joves

L’objectiu és fomentar la participació dels joves, amb un pressupost de 20.000 euros

Per El Periòdic

El Consell del Comú en el procés d’aprovar el nou reglament per a la creació del Consell de Joves.
El Consell del Comú en el procés d’aprovar el nou reglament per a la creació del Consell de Joves. | Comú d’Encamp

El Comú d’Encamp va aprovar ahir un nou reglament per a la creació del Consell de Joves, una iniciativa que vol fomentar la participació i la col·laboració ciutadana en la presa de decisions públiques, i en concret entre els joves de 12 a 16 anys, a través de la posada en marxa d’un òrgan de participació format per aquest col·lectiu. El reglament preveu incloure mecanismes de seguiment de les opinions i el benestar subjectiu dels adolescents, els quals permetin als responsables públics d’identificar els seus problemes i expectatives, així com traslladar consultes per al desenvolupament de projectes adreçats als joves. La cònsol major, Laura Mas, va explicar que «hem impulsat la creació del Consell de Joves, seguint el bon funcionament del Consell d’Infants, amb la finalitat de poder identificar les seves necessitats i les seves expectatives tant pel que fa al seu benestar subjectiu com quant a l’interès públic». Per la seva part, el conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, va assenyalar que «hem aprovat un reglament molt important per a nosaltres. Aquest reglament de funcionament del Consell de Joves del Comú d’Encamp representa un pas vital pel que fa a les polítiques de joventut i, també, de participació ciutadana. És per això que hem posat en marxa un pressupost participatiu de 20.000 euros, els quals serviran per destinar-los a projectes que puguin néixer d’aquest Consell de Joves de nova creació». El Consell de Joves es reunirà en sessió plenària dues o tres vegades a l’any i estarà format per 12 joves escollits entre els alumnes de segona ensenyança i representants comunals. Finalment, i segons va explicar Sans, el reglament entrarà en vigor ben aviat, i es preveu que la sessió constitutiva es pugui dur a terme abans que acabi aquest curs escolar. 

D’altra banda, el Consell de Comú va aprovar també la col·laboració per celebrar l’esdeveniment ciclista de La Purito a la parròquia durant quatre anys més. El contracte preveu una aportació directa anual de 30.000 euros que permetran promocionar la parròquia, en tant que territori ciclista, una activitat que aporta valor i turistes fora de la temporada d’hivern.

Finalment, el Consell de Comú també va aprovar el nomenament dels nous representants al consell d’administració de GASOPAS: Judith Gil Casado, Judith Torres Aguiar i Antoni López Leal del partit polític Units per al Progrés, i  Claudia Cunill Rodríguez, del partit polític Avancem. També es va nomenar Vladimir Martins Dos Santos d’ACCIÓ, en substitució del representant actual. El consell d’administració de SERCENSA també va quedar nomenat amb Neus Cervera Pallejà i David Mas Barrionuevo del Partit polític Units per al Progrés, i Maria Carmen Garcia Oliva del Partit polític Avancem.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT