PUBLICITAT

El ministeri d'Educació i la SAC renoven el conveni de col·laboració

Un dels objectius és continuar amb la cooperació a l’hora de fomentar la recerca i el coneixement

Per El Periòdic

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i la presidenta de la societat andorrana de ciències (SAC), Àngels Mach, signant el conveni.
El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i la presidenta de la societat andorrana de ciències (SAC), Àngels Mach, signant el conveni. | SFGA

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i la presidenta de la societat andorrana de ciències (SAC), Àngels Mach, han signat aquest dimecres la renovació del conveni entre les dos entitats per tal de continuar amb la cooperació a l’hora de fomentar la recerca i el coneixement, i impulsar accions per a la divulgació de la ciència entre la societat andorrana. Així, el text estableix el marc regulador de col·laboració entre l’executiu i la SAC pel que fa la coorganització dels debats de recerca i de la diada andorrana de la universitat catalana d’estiu.

El nou conveni, vigent per a tres anys, estipula que en el cas dels debats de recerca les dos entitats són responsables de l’elaboració del programa i la difusió de l’activitat. Així mateix, per la seva banda, la SAC es compromet a encarregar-se de la publicació dels annals d’aquest esdeveniment. Pel que fa a la diada andorrana de la universitat catalana d’estiu, la SAC n’ha de promoure, segons el conveni, la participació i assistència a estudiants andorrans o residents, o estudiants del centre Carlemany de llengua catalana establert a la universitat Carolina de Praga. Aquesta jornada anual té com a objectiu reflexionar sobre temàtiques d’interès per a la societat andorrana a través de conferències i debats.

Finalment, el conveni determina que el Govern pot atorgar una dotació anual màxima a la SAC de 7.000 euros distribuïda a parts iguals per a l’organització dels dos actes, un increment substancial si es té en compte que l’anterior conveni preveia una quantitat màxima de 5.940 euros.

La SAC i el ministeri mantenen una llarga i sòlida trajectòria de col·laboració amb la voluntat de fomentar i divulgar la recerca. Des de l’any 2006 s’han realitzat 15 edicions dels debats de recerca, en els quals s’han presentat més de 200 ponències amb temàtiques diverses i d’interès. D’altra banda, des del 2016, s’han celebrat vuit edicions de la diada, en les quals s’han presentat més de 250 ponències sobre diverses temàtiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT