PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner lamenta la "poca sensibilitat" de Govern en la regulació del CBD

Andorra Endavant contesta a les crítiques de Casal a la seva proposta de llei

Per El Periòdic

La consellera general, Carine Montaner.
La consellera general, Carine Montaner. | Consell General | Sergi Pérez

Andorra Endavant lamenta "la poca sensibilitat de Govern pel que fa a la regulació del CBD que ha permès la detenció abusiva d'un noi que està a la presó per una substància que no és droga". Carine Montaner es mostra crítica amb la reacció del ministre Casal durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la qual va titllar el contingut de la proposició de llei de "perillós i frívol". La líder d'Andorra Endavant convida Casal a explicar-li això al jove, "que li digui al noi que està a la presó des de fa mesos a veure si aquesta llei és oportunista", emfatitzant en el fet que "es nota que no és el ministre el que està a la presó".

Així, Montaner defensa el contingut de la proposició de llei assegurant que "no ens podíem quedar de braços creuats i hem posat el peu a l'accelerador". A més, recorda que "és una llei genèrica que demana a Govern reglaments sanitaris i del sector agrícola per poder garantir productes de qualitat al mercat –que no danyen la salut pública–, evitar detencions abusives i permetre la diversificació del sector agrícola".

"El Govern ha tingut un atac de banyes perquè ells volien arxivar el cas sabent que hi ha mercat negre. Jo això no ho entenc. Algú havia de posar fil a l'agulla", explica Montaner. La líder d'Andorra Endavant destaca que el Raonador del Ciutadà va dir que era urgent regular aquesta qüestió, i que els comerciants també estan a favor seu.

I a aquells que diuen que la proposta de llei d'AE és perillosa, Montaner els contesta que "és una llei que respecta les normes europees i internacionals i les informacions de les agències del medicament. El que és perillós és el buit jurídic que condueix a detencions abusives i que ningú fa res".

 

AE pregunta pel cost dels estudis i assessoraments pel tema del cànnabis terapèutic

La formació recorda que el 2020 l'exministra Sílvia Calvó va anunciar que el Govern estava estudiant els models de Suïssa i Canadà per implementar el cànnabis terapèutic a Andorra. Posteriorment, el 2021, es van formar grups de treball sobre aquesta matèria, en els quals "s'afirmava que s'estava treballant en el projecte del cultiu del cànem terapèutic. El 2022, l'exministra va assegurar que el Govern estava treballant en una llei per permetre el cultiu del cànnabis terapèutic, prometent-ne la implementació per a finals d'any. Resultat RES".

Per aquest motiu, Montaner demana quants informes i estudis té Govern, quins han estat els costos i quants actes de reunions té Govern. A més, sol·licita la còpia dels informes, la precisió del cronograma de les reunions de treball, un resum i la conclusió de la feina feta.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT