PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Consell Superior de la Justícia renova l'Acord Administratiu amb el CGPJ

El text afavoreix els intercanvis d'experiències i permet l'accés a programes específics de formació

Per El Periòdic

Imatge de la signatura entre Josep Maria Rossell i Vicente Guillarte.
Imatge de la signatura entre Josep Maria Rossell i Vicente Guillarte. | CGPJ

Diversos membres del Consell Superior de la Justícia, encapçalats pel seu president, Josep Maria Rossell, ha mantingut aquest matí una trobada a Madrid amb el President del Consejo General del Poder Judicial del Regne d’Espanya (CGPJ), Vicente Guilarte. Durant la trobada s’ha signat la renovació, per tres anys més, de l’Acord Administratiu Internacional que vincula les dues institucions des del 2015.

Es tracta d'un Acord que afavoreix els intercanvis d’experiències amb responsables d’institucions anàlogues i que permet l’accés a programes específics de formació, intercanvis d’informació i experiències amb juristes entre els dos països. Actualment, l’Acord inclou aspectes rellevants com la col·laboració per a l’intercanvi d’informació documental i jurisprudencial.

D'aquesta manera, el CGPJ, mitjançant el Centre de Documentació Judicial, posa a disposició dels Jutges i Magistrats d’Andorra els fons bibliogràfics i jurisprudencials, facilitant l’accés al fons documental CENDOJ. Per la seva banda, el CSJ els hi facilita les resolucions més rellevants per tal que siguin incorporades al fons documental CENDOJ, contribuint així al seu enriquiment.

El Centre de Documentació Judicial (CENDOJ) és l’òrgan tècnic del Consell General del Poder Judicial que s’encarrega de la publicació oficial de la jurisprudència, així com de la resta de competències en l’àmbit de la documentació i dels serveis de gestió del coneixement. Ofereix, a més, serveis de suport i informació als membres de la carrera judicial i els facilita l’accés a tota mena de fonts documentals emprades en el desenvolupament de l’activitat judicial.

Així doncs, aquesta visita s'ha dut a terme en resposta a la mantinguda ara fa tres mesos del president del Consejo General del Poder Judicial, quan va desplaçar-se al país en motiu de l'obertura de l'Any Judicial.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT