PUBLICITAT

Primers enfrontaments en matèria de crèdits

  • Blasi acusa Bringué d'"intoxicar" el debat amb les seves crítiques
  • Nomen se suma a la demanda de no sufragar amb nou endeutament
M. R.
ANDORRA LA VELLA

A l'ordre del dia del Consell General d'ahir també hi figuraven diversos projectes fruit del funcionament amb un Pressupost executat per dotzenes parts. En aquest sentit, mentre que l'aprovació de sis partides va comptar amb un suport unànime, aprovant-se els projectes per assentiment, en el cas del Projecte de llei de crèdit extraordinari per fer front a la transferència de capital al Consell General per finançar els costos de la nova seu parlamentària, les discrepàncies entre PS i ApC van ser notòries, com també va succeir a l'hora d'abordar l'esmena a la totalitat de la plataforma al Projecte de llei de crèdit extraordinari i suplement de crèdit per sufragar diverses despeses d'Andorra Turisme SAU.

En el cas de les obres del nou edifici parlamentari, el conseller d'ApC Josep Maria Bringué va denunciar l'increment en el 7% --des dels 9,8 milions fins als 10,6 finals-- de la partida inicialment plantejada, una crítica que va topar amb la justificació del conseller socialdemòcrata Carles Blasi d'aquest increment fruit d'uns canvis d'última hora i la crítica a la plataforma pel fet d'"intoxicar" el debat.

L'esmena a la totalitat d'ApC al crèdit d'Andorra Turisme no va prosperar, malgrat l'abstenció de CR, tot i que Nomen va criticar airosament la diferència entre els 42.800 euros que figuraven a la partida del Pressupost no aprovat i els 520.000 euros que els ministres havien demanat. El ministre López va explicar que l'augment respon a urgències com ara les accions amb touroperadors i de marxandatge, però, amb especial urgència, a la necessitat de renovar la web d'andorra.ad. Aquests arguments no van convèncer l'economista, el qual va advertir com a partir d'ara no ho posaran "gens fàcil" a l'hora de validar els crèdits i va insistir que el Govern ha de "prioritzar" les partides i finançar els crèdits via transferències, tal com CR havia exposat fa pocs dies en una línia similar. Comencen així els esculls als crèdits extraordinaris.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT