PUBLICITAT

El BSA concedeix l'11% més de crèdits, malgrat la conjuntura econòmica

  • La mitjana d'inversió creditícia dels bancs va caure l'1,85%
  • Cassany nega els rumors sobre una sortida del banc als deu anys
I. A.
ANDORRA LA VELLA

El Banc Sabadell d'Andorra (BSA) va augmentar sensiblement la concessió de crèdits durant l'any passat, malgrat una conjuntura poc favorable a la inversió creditícia. Així es va posar de manifest a la junta general d'accionistes del banc, que es va celebrar ahir al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Tant el president de l'entitat, Robert Cassany, com el conseller director general, Miquel Alabern, van destacar l'augment de l'11% en la concessió de crèdits fins a arribar a situar la inversió creditícia de l'any passat en els 391 milions d'euros. Mentre que la mitjana d'inversió creditícia del sector bancari va caure l'1,85%, el BSA va augmentar els crèdits l'11,13%, en un moment especialment marcat per la manca de liquiditat. "Les aixetes no s'han tancat i la inversió creditícia continua sent un element essencial de l'activitat bancària", va afirmar Cassany en el seu discurs. Alabern va destacar que l'augment dels crèdits es va fer amb "un alt grau de rigor i prudència", i va citar la baixa ràtio de morositat de l'entitat --del 0,37%-- com a prova.

El BSA compleix la seva primera dècada aquest any i els seus màxims responsables volen insistir en la idea que el banc va arribar per quedar-se. "Aquest desè aniversari demostra que els rumors sobre la nostra sortida d'Andorra no tenien fonaments i que eren interessats. Ara ja no es podrà dir que el BancSabadell marxa als deu anys o bé que l'autorització de l'INAF era només per cinc o deu anys", va afirmar el president.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT