PUBLICITAT

Els millors jocs de les ribagorces

  • Els Sky Games reuniran a Catalunya i Aragó als millors especialistes del món en alta muntanya de cinc disciplines
EL PERIÒDIC
MONTANUY

Periodic
Presentació L'acte celebrat a Montanuy, on hi van assistir unes 500 persones. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Els Sky Games 2012, coneguts popularment com els Jocs Olímpics d'Alta Muntanya, se celebraran a les comarques de l'Alta Ribagorça, a Catalunya, i a la Ribagorça Aragonesa, a l'Aragó. Aquesta competició s'ha presentat aquesta setmana a Montanuy i ha congregat a unes 500 persones. L'acte ha comptat amb la presència del president de l'Aragó, Marcelino Iglesias, que ha dit que la competició permetrà donar a conèixer la Ribagorça a tot el món. Aquest SkyGames reuniran els millors especialistes del món en alta muntanya de cinc disciplines. Més de 1.000 esportistes i 100 atletes d'elit representant 25 nacions. Per part del Govern de Catalunya hi ha assistit Rafel Niubò, secretari general de la Vicepresidència.

Òscar Cadiach, alpinista que va fer la gesta de l'Everest, ha emulat aquell fet portant la bandera dels Sky Games dalt d'una roca des d'on s'ha fet onejar. Tres escaladors també han desplegat la pancarta commemorativa dels Sky Games. A la presentació dels Jocs Olímpics hi ha assistit unes 500 persones. Totes elles han pogut veure un documental que divulga els trets característics de la Ribagorça, tant aragonesa com catalana.

Iglesias ha explicat que aquesta competició ha de reunir a la Ribagorça els millors atletes de les disciplines de muntanya i que ajudaran a donar conèixer la Ribagorça al món, com ja va passar fa 1.000 anys amb la construcció de les esglésies romàniques. El president d'Aragó ha dit que l'organització dels Jocs és un clar exemple de bona entesa entre dos regions com són Catalunya i Aragó. Iglesias ha sentenciat: "Tenim la millor muntanya del món i organitzarem els millors jocs", i ha afegit que "seran uns jocs que serviran perquè tothom conegui que existim" en referència a la Ribagorça. Joan Peralada, president de l'Associació Ribagorça Romànica, organitzadora dels Sky Games, ha dit que "l'esdeveniment ens ha de servir per llençar la Ribagorça al món". Peralada ha explicat que se celebraran proves de cinc disciplines diferents i ha insistit en el repte que tenen per davant: organitzar els millors Jocs del món. Peralada, amb un discurs molt entusiasta, hi ha afegit que és la primera vegada que se celebraran a Espanya. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT