Maria Roquet debuta en Copa del Món a la cua de K-1 femení

• A la mateixa categoria, la urgellenca Marta Martínez és 13a
  • Juanmartí, Díez-Canedo i Domenjó també es classifiquen
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Roquet, ahir a les classificatòries de K1 dones, a la Seu d'Urgell. Foto: AGUSTÍ CUCURULLS

L'única palista andorrana a la Copa del Món d'eslàlom d'aquest any, Maria Roquet, va quedar eliminada ahir a les sèries classificatòries de la segona prova, que acull aquest cap de setmana el parc olímpic del Segre. La competició finalitza avui amb les semifinals, al matí, i les finals al migdia.

La jove esportista de l'equip nacional andorrà va marcar un millor temps de 209.84 a la primera mànega, cosa que la situava cinquantena. A la segona baixada va repetir una penalització de 50 segons i va acabar fent un marcador de 225.67. Així, la membre del club Cadí Canoe-Kayak va acabar 55a. En tot cas, l'objectiu era tenir una primera presa de contacte amb la Copa del Món, després d'haver competit ja l'any passat als Mundials. Més sort va tenir la seva companya d'equip al Cadí, Marta Martínez, que va assolir un brillant tretzè lloc (108.36). De fet, en K-1 femení és on l'equip espanyol va obtenir els millors resultats, ja que Maialen Chourraut va acabar líder (102.17) i la també basca Irati Goikoetxea va passar el tall amb una 23a posició.

La categoria K-1 també genera bones expectatives per als amfitrions a nivell masculí. Ahir es va registrat una 17a posició per a Carles Juamartí i un 27è lloc de Guillermo Díez-Canedo. A més a més, Samuel Hernanz, palista de l'Atlético de Sant Sebastià i exmembre del Cadí, va ser vuitè. En C-1 masculí, Jordi Domenjó va passar per poc el tall amb un 27è lloc.

Amb molta més facilitat va classificar-se el guipuscoà Ander Elosegui, que va acabar segon i havia estat líder a la primera mànega. De la seva part, Jon Ergüin també va obtenir el passi amb un 22è lloc.

En canvi, en C-2 Jordi Domenjó va quedar fora formant equip amb Xavier Ganyet, cosa que també va passar amb els pontsicans Jesús Pérez i Dani Marzo. Les dues canoes catalanes van acabar respectivament en els llocs 23 i 27, i en aquest cas només passaven 20 equips.

En C-1 femení, Núria Vilarrubla va quedar desena, a la meitat de la classificació. En aquesta categoria, que encara s'està consolidant, totes les participants passaven a les semifinals d'avui.

DOMINI DE L'EUROPA CENTRAL
En l'àmbit general, les sèries de classificació van ser dominades una vegada més pels països de l'Europa central, com ara Alemanya, Eslovàquia, la República Txeca, França i Eslovènia. Tanmateix, hi va haver sorpreses en K-1 masculí, amb el millor temps per al nord-americà Scott Mann, i en C-1 femení, amb el primer lloc per a la xinesa Nanqin Cen.

En C-1 masculí el líder va ser el txec Stanislav Jezek; i en C-2, els germans eslovacs Peter i Pavol Hochschorner, grans dominadors de la modalitat. [email protected]