PUBLICITAT

Maialen Chourraut s’emporta l’or i Ander Elosegi, el bronze

  • La palista basca guanya la prova del Parc del Segre en K-1 femení
  • Jordi Domenjó i Núria Vilarrubla van aconseguir ser a les finals de C-1
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL


27062010 piragues
El palista irunès de l’equip espanyol Ander Elosegi, avui en la prova de C1 de la Copa del Món Canoe Eslàlom. Foto: AGUSTÍ CUCURULLS
Maialen Chourraut, la basca resident des de fa anys a la capital de l’Alt Urgell i que entrena habitualment al Parc Olímpic del Segre ha vençut avui amb autoritat a la Copa del Món de la Seu d’Urgell davant de la seva gent, familiars i amics i tot el públic present que li ha donat suport fins al final.

Chourraut ha signat una baixada perfecta i neta remant per sota dels 100 segons (99,65), resultat que li ha valgut el primer lloc de la classificació provisional i que ja no li han arrabassat les tres palistes que faltaven per competir. Així, Maialen Chourraut s’ha imposat en K1 dones i s’ha endut la medalla d’or per davant de rivals de la talla de l’eslovaca Elena Erza Kaliska (100,73), número 1 del rànquing mundial abans de disputar aquesta prova, i que s’ha penjat la plata, i de la britànica Fiona Pennie (100,75), tercera al podi.
Amb aquest resultat la palista basca torna ha pujar al podi a la Seu d’Urgell, després que l’any passat s’adjudiqués la medalla de plata al Campionat del Món de Canoe Slalom celebrat també al Parc Olímpic del Segre.

El palista irunès de l’equip espanyol Ander Elosegi ha aconseguit un merescudíssim tercer lloc del podi en la prova de C1 de la Copa del Món Canoe Eslàlom després de fer una molt bona baixada que, amb tot, ha estat severament penalitzada per els jutges. Al seu temps de 93,73 se li han sumant 4 segons de penalització per haver tocat dues portes durant el recorregut, cosa que l’ha deixat fora del podi. El seleccionador de l’equip espanyol, Xabier Etxaniz, que no estava d’acord amb la valoració, ha reclamat la revisió del resultat. Finalment, se li han restat dos segons d’una de les penalitzacions (porta 17) i ha aconseguit col•locar-se en el tercer lloc de la classificació i fer-se amb una medalla de bronze ben lluitada per darrere del txec Stanislav Jezek (91,34), que s’ha endut la victòria, i el francès Tony Estanguet (95,58), plata en C1 i número 1 del rànquing mundial abans de disputar aquesta prova.

Aquesta és la primera medalla aconseguida per aquest jove palista de només 22 anys que entrena al Parc Olímpic del Segre i que amb aquests excel•lents resultats s’encamina cap a una prometedora carrera esportiva.

En K1 homes, Samuel Hernanz del Club Atlètic Sant Sebastià ha passat a la final en segona posició, però tot i que ha realitzat un molt bon recorregut sense cap penalització no ha aconseguit mantenir aquest lloc a la final i s’ha quedat a les portes del podi, en 4a posició i amb un temps de 90,26.L’han precedit en la classificació final l’italià Daniele Molmenti (88,61), número 3 del rànquing mundial en K1 abans d’aquesta competició, que s’ha imposat a la final i ha aconseguit la medalla d’or, seguit del suís Michael Kurt (89,18) que s’ha endut la plata, i de l’eslovac Peter Kauzer (89,91), bronze i número 1 del rànquing mundial a falta de sumar aquests darrers punts.

Per la seva banda, el català Jordi Domenjó s’han imposat a la ronda de semifinals amb una baixada ràpida i excel•lent i ha passat a la final com a líder de C1 homes, però dos penalitzacions durant el recorregut de la final no li han permès lluitar per les places del podi i ha quedat en 10a posició.

La catalana Núria Vilarrubla, l’única representant de l’equip espanyol a C1 femení, s’ha ficat a la final in extremis, després d’una molt bona mànega que l’ha col•locat en un 10è lloc que ha mantingut després de la mànega final.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT