Triomf històric de Chourraut a la Copa del Món de la Seu

• La palista basca guanya la prova del parc del Segre en K-1 femení
  • Jordi Domenjó i Núria Vilarrubla van aconseguir ser a les finals de C-1
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

La basca Maialen Chourraut, a la prova de K-1 femení, ahir. Foto: AGUSTÍ CUCURULLS

Dos palistes del Cadí CanoeKayak, Jordi Domenjó i Núria Vilarrubla, van aconseguir ahir arribar a les finals de la Copa del Món d'eslàlom al parc del Segre, en una jornada que va deixar un resultat històric per a l'equip espanyol: la victòria de la basca Maialen Chourraut en K-1 femení.

Chourraut, líder a les eliminatòries, va passar a la final amb un quart lloc i va confirmar els bons presagis superant a favorites com ara l'eslovaca Elena Kaliska (2a) i la britànica Fiona Pennie (3a). De la seva part, la urgellenca Marta Martínez va acabar 17a a les semifinals, mentre que Irati Goikoetxea va ser 15a.

Els únics palistes del Cadí CanoeKayak que van accedir a la final van ser Jordi Domenjó i Núria Vilarrubla. Tots dos van acabar en desena posició en les respectives categories de C-1, modalitat en la qual el basc Ander Elosegui va fer podi amb un tercer lloc. Domenjó havia aconseguit ser el millor a les semifinals.

En K-1 masculí, els urgellencs Carles Juanmartí (18è) i Guille Díez-Canedo (22è) es van quedar a les semifinals. Samuel Hernanz, palista de l'Atlético Sant Sebastià i exmembre del Cadí, va estar a una passa del podi amb un quart lloc.

PODIS
Deixant de banda els èxits de Chourraut i Elosegui, a la resta de podis van predominar els palistes de l'Europa central. Així, en K-1 masculí va vèncer l'italià Daniele Molmenti, seguit del suís Michael Kurt i l'eslovè Peter Kauzer. En C-1 masculí, el txec Stanislav Czec es va imposar al francès Tony Estanguet. En C-2, van guanyar els germans eslovacs Ladislav i Peter Skantar, per davant dels txecs Jaroslav Volf i Ondrej Stepanek i dels alemanys Marcus Becker i Stafan Henze. La diferència la va marcar la categoria C-1 femenina, dominada per les australianes: victòria de Jessica Fox i tercer lloc per a Leanne Guinea. La plata va ser per a l'eslovaca Jana Dukatova.

Els resultats definitius de la Copa del Món es decidiran diumenge vinent a la tercera i última prova, a Augsburg. La Seu tornarà a acollir piragüisme de primer nivell l'any vinent, quan acollirà el Campionat d'Europa. [email protected]