PUBLICITAT

Tots els alumnes de l'Alt Urgell i la Cerdanya passen la selectivitat

  • L'Institut Joan Brudieu assoleix un 100% d'aprovats per segon any consecutiu
  • Una alumna urgellenca, entre els 161 estudiants que han superat el 9
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

L'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça són entre les úniques comarques on s'ha assolit el 100% d'aprovats a les proves de selectivitat d'aquest any. Els 55 alumnes de l'Institut Joan Brudieu de la Seu i els 23 del Pere Borrell de Puigcerdà han superat el repte. Aquest percentatge supera en uns sis punts la mitjana catalana, que també ha estat molt alta i s'ha situat en el 94,18%. És a dir, 23.754 dels 25.083 alumnes matriculats.

La direcció de l'IES Brudieu es va mostrar ahir satisfeta per l'èxit i va oferir un extens resum de dades sobre com ha anat la selectivitat. La nota mitjana dels estudiants del centre urgellenc és de 6,37, mentre que a Catalunya ha estat de 6,26 i a la demarcació de Lleida, de 6,20. Pel que fa a l'expedient acadèmic final, en canvi, la Seu ha quedat una mica per sota: la nota mitjana és de 7,02 i a Catalunya és de 7,08. Al conjunt de Lleida arriba a 7,22.

D'altra banda, la millor nota local ha estat un 9,1, de manera que una estudiant de l'IES Brudieu ha entrat en el club de 161 estudiants catalans que han superat el nou i que rebran una menció especial del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, el 26 de juliol vinent al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Per matèries, les notes globals més altes de l'alumnat de l'Institut Joan Brudieu corresponen a Francès (8,33), Tecnologia industrial (8,17) i Economia de l'empresa (7,83). En tots tres casos només s'hi presentaven sis alumnes. Les més baixes han estat en Literatura castellana (5,08), Química (5,31) i Matemàtiques (5,33). En aquest darrer cas hi havia 23 presentats.

FET EXCEPCIONAL
Per primera vegada, cap matèria no ha obtingut cap qualificació més baixa que 5. A més a més, els alumnes del Joan Brudieu han demostrat que tenen un nivell de català molt superior al de la resta del país, ja que en aquesta assignatura han obtingut una nota mitjana de 6,38 (al conjunt de Catalunya, la mitjana ha estat només d'un 5,75). També han estat lleugerament per damunt a la prova de Llengua i literatura castellana: 6,81, davant del 6,82 conjunt.

El Castellà ha estat precisament entre les matèries amb un percentatge més alt d'aprovats a l'Alt Urgell (100%), juntament amb Francès, Història, Llatí, Ciències de la Terra, Tecnologia industrial, Economia de l'empresa, Geografia, Grec i Comunicació audiovisual.

Al Pallars Jussà, d'altra banda, el percentatge d'aprovats ha estat del 97,56%; i a la Vall d'Aran, del 95,83%. En tots dos casos només hi ha hagut un alumne suspès. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT