PUBLICITAT

Perquè la poesia sigui global

  • Dissabte tindrà lloc a les sis de la tarda i a la plaça de la Casa de la Vall una lectura de poemes per poetes andorrans i catalans H Andorra s'afegeix així a una iniciativa en la què participen 540 ciutats
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La poeta Teresa Colom. Foto: EL PERIÒDIC

L'objectiu és fer accions a favor de la poesia a nivell global. El World Poetry Movement (WPM) va nàixer el juliol amb aquesta finalitat dins del marc del Festival de Poesia de Medellín. La poeta andorrana Teresa Colom va participar amb diferents representants de festivals de poesia d'arreu del món a Medellín l'any passat i això va servir perquè la poeta andorrana fos el contacte per endinsar el Principat en la iniciativa proposada pel WPM marcada en el calendari per al 24 de setembre, dissabte.

Es tracta d'una lectura de poemes que es farà el mateix dia a molts llocs del món. Proposta apuntada pel grup de Califòrnia ‘100.000 Poets for Change', recentment incorporat al WPM. A Andorra se celebrarà a les 18:00 hores de dissabte i té prevista la duració d'una hora. 60 minuts condensats de poesia de la mà dels poetes andorrans i catalans que, segons Colom, «ha estat fàcil la implicació de tots ells». Es tracta de Maria Alaminos, Josep Dallerès, Marta Deu, Ester Fenoll, Manel Figuera, Manel Gilbert, Joan Graell, Casimiro Horacio, Montserrat Marfany, Txema Llorens, Josefina Obiols i Jordi Pasques. A més de Teresa Colom, que ha estat l'organitzadora de l'esdeveniment junt a Anna Riberaygua. Aquest recital de poemes tindrà com escenari la plaça de la Casa de la Vall.

Les lectures d'aquests poetes formen part de les 874 lectures ja confirmades a 540 ciutats de 107 països d'arreu del món.

Amb l'indret del centre històric de la capital andorrana, el Principat participa aquesta iniciativa que vol fer extensiva la poesia dins d'allò que es diu global.

És una cita per als amants dels versos, per aquells que els escriuen i, com no, també, i sobretot, per aquells que no coneixen bé allò de la rima i els desperti la curiositat. Dissabte acudiu tots plegats per participar en convertir la poesia en alguna cosa globalitzada, en el millor sentit de la paraula.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT