PUBLICITAT

Ricard de Haro: "Exigeixo a Nomen i a Bartumeu que s'entenguin per tirar el país endavant"

IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gesticulant El president de Renovació Democràtica i exconseller general, Ricard de Haro, durant l'entrevista amb EL PERIÒDIC. Foto: ORIOL LLAURADÓ

ENTREVISTA AL PRESIDENT DE RENOVACIÓ DEMOCRÀTICA

Un any després de l'inici de la legislatura, Renovació Democràtica, integrada a Andorra pel Canvi, sembla cridada a tenir un paper clau en l'entesa entre el PS i la plataforma, especialment pel que fa a la reforma de les lleis laborals.

--Fa un any i mig va dir que si tingués la clau de la governabilitat la donaria a Jaume Bartumeu. ¿Segueix pensant el mateix?

--Exactament el mateix. I ara encara amb més motiu i amb més base per dir-ho.

--Però les relacions entre ApC i el Govern no han estat gaire bones...

--De vegades tenim tendència a quedar-nos amb les coses negatives, però jo crec crec que han estat unes relacions amb alts i baixos, però en les que hi ha hagut bons acords. ¿Per què dic que li tornaria a donar la clau a Bartumeu? Perquè la situació d'aquest país avui no és culpa de Jaume Bartumeu: és culpa de la crisi internacional, però sobre tot és culpa de la ineficàcia, la inoperància i el fet de no tenir ni idea de més de 14 anys de governs liberals.

--¿Donaria la clau a Bartumeu perquè no hi ha alternativa?

--No, no és només això. D'entrada, a mi no m'agradaria que ApC tingués la clau, sinó que guanyés les eleccions i liderés el Govern. Però posats a triar entre els dos grans, no en tinc cap dubte: li dono la clau a Jaume Bartumeu. Ajudant-lo, collant-lo i criticant-lo, però li dono a ell.

--Si ens hem de fixar en el bo, ¿quines coses bones ha donat la relació d'ApC amb el PS?

--Hi ha hagut una evolució des del primer pacte que va fer ApC amb el PS per a la investidura de Jaume Bartumeu. D'entrada aquell moment ja va ser bo, perquè va ser el primer pas per sortir del toll en què estàvem. Més recentment, per exemple, hem arribat a un acord per interpretar els acords d'intercanvi d'informacions fiscals que és una bona solució. Si em pregunta ¿què ha fet de bo el Govern del PS? No ho sé... però sí que sé que es poden fer moltes coses bones i que si algú les pot fer són els que hi ha ara i no els que hi havia abans.

--¿La millora de la sintonia PS-ApC arribarà a bon port?

--Les relacions entre ApC i el PS són un vull, però no puc. De bona sintonia n'hi ha hagut sempre, el que passa és que en determinats moments s'ha encrispat la situació, però és no sempre és possible arribar a acords. Ara la sintonia és la mateixa, però s'estan tractant una sèrie de temes en què programàticament ja hi havia una coincidència notable abans de seure a la taula.


Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT