PUBLICITAT

La Kutxa notifica a la CNMV la venda de Banco Madrid a BPA

  • La signatura del conveni entre l'INAF i el Banc d'Espanya, requisit 'sine qua non'
  • L'entitat andorrana i la Kutxa tenen un màxim d'un any per formalitzar l'operació
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Una de les seus principals de BPA, al carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella. Foto: ONA MORANTE

La Caixa de Guipúscoa i Sant Sebastià (Kutxa) va notificar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors espanyola l'acord que fa uns mesos va tancar amb Banca Privada d'Andor- ra per la venda de Banco Madrid, que fins ara constituïa la branca de banca privada de l'entitat financera basca. BPA i la Kutxa tenen ara un termini d'un any per formalitzar l'acord, sempre i quan obtinguin les autoritzacions preceptives i l'INAF i el Banc d'Espanya signin un conveni de supervisió financera.

La CNMV es va fer ahir ressò de la notificació de fet rellevant, pas previ a la formalització d'una operació de compravenda. Segons va informar l'agència Efe, l'entitat basca no va voler precisar el preu de la compravenda, una xifra amb què la premsa especialitzada espanyola especula des de fa mesos. El que sí que s'especifica és que perquè es pugui formalitzar l'operació cal que hi hagi dues condicions prèvies: la primera és la signatura d'un conveni de supervisió financera, el que es coneix com a memorandum of understanding, entre l'INAF i el Banc d'Espanya. La segona és l'obtenció de l'autorització del Banc d'Espanya i de la mateixa CNMV per poder tancar l'operació de compravenda.

En la mateixa notificació s'especifica que BPA i la Kutxa disposen fins al 3 de juliol de l'any vinent per formalitzar l'operació sobre Banco Madrid. Si aquest termini expira sense que s'hagi tirat endavant amb l'operació, l'acord de compravenda a què van arribar les dues entitats fa mesos quedaria sense efecte.

EN PARAL.LEL A LES REFORMES
La notificació de la Kutxa a la CNMV arriba pocs dies després que el Consell General aprovés les dues lleis del règim jurídic de les entitats bancàries i financeres. Aquests dos textos amplien les competències de l'INAF en matèria de supervisió i l'habiliten per firmar acords amb altres supervisors, en aquest cas el Banc d'Espanya. Tot i que les lleis encara han d'entrar en vigor, el fet és que la coincidència entre la votació al Consell i la notificació del fet rellevant evidencia fins a quin punt les reformes legislatives que s'estan duent a terme faciliten l'expansió internacional de la banca.

 

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT