PUBLICITAT

Poc públic, molt d'entusiasme

  • Un centenar d'espectadors assisteixen a les projeccions de les primeres jornades del Rocafort
  • L'exhibidora, convençuda que la iniciativa arrelarà amb paciència i una cartellera amb estrenes i diferenciada d'Illa Carlemany
A. L.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Les lauredianes Èrica (11 anys) i Caterina (11 anys). Foto: TONY LARA

Eren pocs, la veritat. Un centenar justet d'espectadors es van deixar caure pel Rocafort durant les dues primeres jornades de la nova etapa del cine lauredià, ara gestionat per Illa Carlemany, que reobria les portes divendres amb una estrena absoluta per als més petits, Lorax, i Contraband, destinada al públic adult i que ja va per la tercera setmana en cartellera. Tenint en compte les presses amb què s'ha posat en marxa aquesta nova etapa i l'escassa, per no dir nul·la promoció que se n'ha fet –la matinal de dissabte es va haver d'anul·lar perquè no hi va assistir cap espectador– el balanç parcial encara és prou positiu. Així ho entenen els professionals de l'empresa exhibidora, que ahir mateix ja començaven a extreure les primeres conclusions de l'experiment: d'entrada –assumeix Joan Fernández, responsable adjunt dels cines Illa Carlemany– «haurem d'apostar per una cartellera diferenciada, absolutament independent de la que tenim a Escaldes: que la pel·lícula que projectem al Rocafort no estigui a la cartellera d'Illa Carlemany, i que l'espectador que la vulgui veure hagi de desplaçar-se fins a Sant Julià». En aquest mateix sentit apunta Toni Batista –operador en cap d'Illa Carlemany i un històric que s'ha passat tota la seva vida professional, quatre decennis, a la cabina de projecció– per a qui el Rocafort s'ha d'entendre com una sala més, que s'afegeix a la casa mare –les vuit sales d'Illa Carlemany– i que ha de permetre ampliar la cartellera, no duplicar-la: «La viabilitat del Rocafort vindrà per aquí», sosté. De fet, la sala podria solucionar els problemes d'overbooking que en ocasions impedeixen que un blockbuster s'estreni al Principat: Underworld i Ghost River, diu Fernández, no van cabre al seu moment a la cartellera d'Illa Carlemany: «Amb aquesta nova sala potser hauríem pogut estrenar-les a Sant Julià... sempre que a les distribuïdores els presentem un projecte amb cara, ulls... i resultats».

I els resultats són, naturalment, els espectadors. Els que ahir van assistir a la primera sessió de tarda es mostraven tots igualment entusiasmats de poder anar al cine sense haver d'agafar el cotxe i desplaçar-se fins a Escaldes. Especialment els més petits, és clar. Per a Èrica i Caterina, lauredianes d'11 anys, «per anar a Illa Carlemany depens de l'autobús o que els pares et vinguin a buscar, i no sempre és fàcil». Fer poble és un altre dels motius esgrimits per preferir el Rocafort a Illa Carlemany –«Ho tenim al costat de casa i podem venir a peu; això no té preu», deia Rafa, que s'hi estrenava amb la seva filla Yaiza, de 9 anys. També hi va haver lloc per a alguna crítica –la falta de promoció, assenyaladament, que ha fet que molta gent «ni s'hagi assabentat que el Rocafort ha obert, i encara menys que hi ha sessió matinal». I que no es tracta d'un cosa només apta per a lauredians ho demostra la presència de les encampadanes Eva i Naiara, que s'hi van acostar perquè no coneixien el Rocafort i el van descriure com una sala «diferent, més petita, és clar, però també més familiar i més acollidora queles d'Illa Carlemany. Tots coincidien, però, a demanar a l'empresa –i de rebot també al comú, còmplice d'aquesta aventura cinematogràfica perquè d'aquí va partir la iniciativa de ressuscitar la sala– que persisteixi, que tingui paciència i que mantingui l'àmplia oferta horària d'aquest primer cap de setmana. La «prova pilot» –així la van definir des d'Illa Carlemany– continuarà el cap de setmana que ve amb Lorax –una altra vegada– i l'estrena de Los idus de maro, l'última de George Clooney. I com advertia ahir Rafa, «que la gent s'animi a venir, perquè si no, i com és lògic, l'empresa s'ho repensarà. I seria una llàstima». «Tornarem, segur», va rematar cinematogràficament la tropa liderada per la Nerea. Com Terminator.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT