PUBLICITAT

11 llistes pugnen pel vot dels assalariats a la CASS

  • Els empresaris hauran de triar entre tres opcions i els jubilats, entre dues
  • La parapública no valida la candidatura de la Pime per un error de fons
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El departament de tràmits de la CASS, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

Fins a un total d'11 candidatures pugnaran per ocupar els dos seients del consell d'administració de la CASS destinats a representar els assalariats en el que seran les votacions més concorregudes de la parapública. Tres candidatures competiran per representar els empresaris i autònoms i dues, per representar els pensionistes.

La majoria de les 11 candidatures d'assalariats validades ahir al vespre pel consell d'administració de la CASS estan integrades per personal de l'Administració. També n'hi ha algunes representatives de partits o entitats: aquest és el cas de la candidatura dels Verds, encapçalada per Jordi March, o de la que lidera el president del Consell de Residents Espanyols i secretari general del PSOE Andorra, Pere Blanch. Rosa Llobet, que havia representat els Verds al consell d'administració des de la renúncia de Juli Fernández, també concorrerà a les votacions, però al capdavant d'una candidatura desvinculada de la formació ecosocialista.

Quant als empresaris i autònoms, la principal novetat d'ahir va ser la no validació de la llista impulsada per la Pime, ja que el suplent de la candidatura i tresorer de l'associació, Guillem Mata, no reunia els vuit anys de cotització mínims per poder concórrer a les eleccions. La no-validació d'aquesta llista, deixa la categoria amb només tres candidatures: la de la CEA, formada per Josep Montané i Xavier Altimir; la dels Verds, integrada per Antònia Escoda i Josep Mas, i la impulsada des dels col.legis professionals, encapçalada per Mireia Canturri. Tot i que l'escenari inicial es presentava favorable per a la CEA, l'exclusió de la Pime deixa les portes més obertes.

En el cas dels pensionistes, el seient de què disposen al consell d'administració serà disputat per l'actual representant, Antoni Cornella, i per Lluís Sàmper. [email protected]

 

 Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT