PUBLICITAT

Bescaran serà la base d'un projecte de turisme transfronterer

  • La inversió, de tres milions d'euros, implica Catalunya, Andorra i França
  • Es preveu la creació d'un sender senyalitzat i un centre de formació
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

23072010_bescaran
El municipi descentralitzat de Bescaran, a l'Alt Urgell. Foto: TONY LARA

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran serà el punt d'origen del projecte transfronterer Fer de la frontera un camí cap a la formació. Aquesta iniciativa, que promou l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), té com a objectiu l'ús de la formació com a eina de revitalització econòmica i demogràfica del territori.

L'alcalde de l'EMD de Bescaran, Francesc Canillo, va considerar ahir que la proposta serà positiva "per crear llocs de treball i donar vida a la zona". Segons va comentar Canillo, "el projecte afavorirà econòmicament no solament el municipi, sinó també la comarca".

Una part important del camí passarà per Andorra, però els dos centres d'acollida a l'inici i el final seran a Catalunya i a França. Un d'ells serà als Casalins de Bescaran. L'edifici servirà de suport del nou camí i com a espai acadèmic per a formació professional local, formació específica per a tècnics esportius, formació universitària i postuniversitària, camps de treball i intercanvis.

A l'altra banda de la frontera el projecte compta amb la participació del municipi francès d'Auzat, que marca el final del camí. La proposta està pressupostada en gairebé tres milions d'euros, dels quals el 60% correspon a l'acció francesa, el 2% a les parròquies andorranes i la resta, a Catalunya. El 65% del cost corresponent a Catalunya i França està subvencionat pel Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (Poctefa).

PRESSUPOST
La dotació pressupostària prevista per a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran és de gairebé 800.000 euros. L'INEFC n'aporta 240.000 i l'Ajuntament d'Auzat 1.800.000. Les par- ròquies del Principat han pressupostat 63.000 euros.

El sender que es traçarà podrà ser realitzat a peu i en alguns trams amb bicicleta i cavall. Serà bidireccional i contemplarà la possibilitat de fer circuits d'una sola etapa retornant al punt d'inici. La primera de les etapes anirà d'Orris du Carla a la Cortinada. La segona transcorrerà entre la Cortinada i l'Estany d'Engolasters. Pel que fa al tercer recorregut, partirà d'Engolasters i finalitzarà al Refugi Perafita. El darrer tram arribarà als Casalins, a Bescaran. També hi haurà la possibilitat d'ampliar el recorregut amb dues etapes complementàries: Auzat-Carla i la Seu-Els Casalins. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT