PUBLICITAT

La Rocafort convoca els antics cantaires per celebrar el 50è aniversari de la coral

  • La cantada serà el 13 d'octubre del Claror, i s'hi esperen 200 cantants
A. L.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La coral Rocafort, en acció i amb Daniel Areny a la direcció: avui l'integren una quarantena de cantaires. Foto: EL PERIÒDIC

Està de festa, aquest 2012, la Rocafort. I amb tota la raó del món perquè la coral laurediana fa 50 anys. Una efemèride memorable que afegeix a l'encant de les xifres rodones el caràcter absolutament excepcional: ¿quantes entitats culturals del nostre racó de món recorda el lector que hagin arribat al mig segle de vida? Amb els dits d'una mà, i encara li'n sobraran uns quants. Doncs aquí tenen la Rocafort, que diumenge comença la successió d'activitats amb què celebrarà durant tot l'any el cinquantenari exercint d'amfitrió del 31è aplec coral de la zona nord de les terres de Lleida i Andorra. Nom un pelet críptic, la veritat, però que es resumeix en dues dades: prop de 300 cantaires procedents d'onze formacions –vuit d'andorranes: corals Casamanya, Sant Antoni, Sant Miquel, Saas qui canta? i Rocafort, així com l'Orfeó Andorrà i International Singers; i quatre de lleidatanes: Orfeó Artesenc d'Artesa de Segre, i corals Bordonera d'Organyà, Signum de la Seu i d'Avui d'Agramunt– que convertiran durant tot el dia Sant Julià en la capital del cant pirinenc. El tret de sortida és a les 10 hores a la plaça de la Germandat, des d'on arrencarà un insòlita cercavila en què participaran totes les corals, i continuarà a les 18 hores al Claror amb el reglamentari cant comú.

Però l'aplec és només el primer plat dels actes del 50è aniversari. Li seguiran una monumental exposició amb més de mig miler de fotografies històriques que empaperaran, es veu a venir, el vestíbul del Centre Cultural –des del 9 de juliol fins al 3 d'agost–; el debut a la festa major, amb una cantada just abans del ball de la Marratxa, i –atenció– l'acte central del cinquantenari: la reunió dels antics cantaires de la Rocafort per a una cantada conjunta que tindrà lloc el 13 d'octubre al Claror. De tots els rocaforts que han sigut i que són. De moment se n'ha contactat 232, i prop de mig centenar ja participen activament als assajos, que tenen lloc cada dimecres. Però falten encara cinc mesos per al Dia R, així que el director artístic de la coral, Daniel Areny, confia encara a incrementar de forma considerable el nombre de cantaire. A veure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT