PUBLICITAT

El Rockòdrom 3.0 ven producte nacional

  • El cicle del Cau oferirà un tastet al juny, farà festa a l'estiu i concentrarà el gros de la programació a la tardor
A. L.
LA MASSANA

Periodic
Vilella, Cartes, Casamajor i Llauradó: Hysteriofunk actua el 22 de setembre. Foto: TONY LARA

Els locals de directe s'han convertit en aquest racó de món en un reducte al més pur estil dels gals d'Astèrix: els dos (o tres) que resisteixen mantenen viva la flama i demostren amb heroica tossuderia que sí, que és possihle programar música en directe i no morir en l'intent. Santi Casas s'hi va llançar el 2010 amb el Rockòdrom, i aquella incerta aventura s'ha convertit dos anys després en el cartell de temporada més atractiu del panorama nacional. Amb el permís de la Fada, és clar. La tercera edició del Rockòdrom es va presentar ahir a casa seva, el Cau, i ja té noms i cognoms. Molts, de coneguts, perquè el vocalista de Mordigans i ara també promotor ha apostat sense manies per les bandes locals: una quinzena llarga de les prop de 25 formacions que desfilaran per Arinsal porten sang andorrana a les venes. O resident, és clar. Començant per Punkers Love's the 80's, el grup que obrirà el 8 de juny el Rockòdrom 3.0 amb una nit temàtica consagrada –ho haurà endevinat el lector, segur– als 80.

Per veterania i per jerarquia hi destaquen tres grans del circuit local: Gwarroteville (15 de setembre), Hysteriofunk (22 de setembre) i Madretomasa, que com ja és habitual clausuraran el cicle el 24 de novembre. Abans, però, hi haurà una mica de tot: des del punk rock d'Alex and the Failords –la banda de l'exAnonymous Guillem Gallego, que compareix el 9 de juny– fins al rap de Velozirators (16 de juny), el hardcore de La Banda del Karma (30 de juny), el pop rock de Less is More (8 de setembre) i la dèria negra de The Velvet Blues (26 d'octubre).

En aquesta prometedora graella cal afegir-hi una estrena absoluta i el grapat de bandes espanyoles de primera fila (indie, s'entén) que li donaran al Rockòdrom pàtina internacional: els debutants són Innvortex, banda que –diu Casas–practica un sòlid metal melòdic i que es presenta –atenció– amb veu femenina al capdavant, cosa que (Ishtar Ruiz de banda) no deixa de ser notícia. La de Dèbora López, ja que s'ho demanen. I com dèiem, pel Cau tambvé s'hi deixaran caure una bona colla de grups forans: alguns de ja coneguts com els madrilenys Nothink, que l'any passat van passejar pel Rockòdrom el seu còctel mig grunge, mig punk (21 d'octubre); el trash metal dels madrilenys Inordem, amb –ep, no se'n vagin– l'exAwake Joan Hernández a les seves files (3 de novembre), i els tarragonins Laments of Silence (29 de setembre), que també metal·legen de mala (o millor dit: bona) manera. D'altres, d'absolutament inèdits al nostre paupèrrim circuit. Per exemple, el pop rock dels barcelinins Poet in Process (14 de setembre), l'indie rock dels també catalans The Bongo Experience (12 d'octubre) i The Last 3 Lines (27 d'octubre), el harcore d'Hormigón Armado (13 d'octubre), el grunge sicodèlic dels valencians Stereozone (17 de novembre), i el post rock dels barcelonins Exxasens (23 de novembre). Per fer venir salivera. La primera cita, ja s'ha dit, el 8 de juny. Això sí, el Rockòdrom tanca al juliol la paradeta: impossible competir amb les festes majors, diu Casas. Tornen el 8 de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT