PUBLICITAT

Els cursos de la UdL generen un impacte de 300.000 € a la Seu

  • Un estudi avalua en xifres la despesa de professors i alumnes l'any passat
  • Els cursos d'aquest any a l'Alt Urgell s'han tancat amb 311 alumnes
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Les instal.lacions on se celebra la Universitat d'Estiu a la Seu. Foto: EL PERIÒDIC

La celebració de cursos d'estiu de la Universitat de Lleida a la Seu d'Urgell va tenir l'any passat un impacte econòmic de 304.155 euros, segons un estudi elaborat per Eva Martín i Jordi Sardà, experts de la UdL i la Universitat Rovira i Virgili. L'edició d'aquest any es va cloure ahir.

Els autors conclouen que els dies d'Universitat d'Estiu representen el 3,4% del PIB de la ciutat durant les dues setmanes en què es desenvolupen els cursos. Per sectors, el major impacte es produeix en l'hostaleria, amb un 36,8% de l'ocupació total, seguit de l'oci (15,7%) i del sector industrial, amb un 14,3%. Per mesurar-ho, s'han tingut en compte tant les despeses d'organització a la Seu com les del professorat i l'alumnat durant la seva estada a la ciutat.

En aquest còmput no s'hi inclou els estudiants de l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra que per proximitat no se'ls considera generadors d'impacte econòmic. Segons aquest estudi, l'impacte global en la producció va ser 2,67 vegades més gran que la demanda inicial generada pels cursos. Això vol dir que cada euro gastat a la Seu d'Urgell per part de l'estudiantat, el professorat i l'organització, es va convertir en 2,67 euros de la despesa total realitzada en la ciutat que ha acollit els cursos. L'estudi conclou que la Universitat d'Estiu de la UdL contribueix a la dinamització turística de la Seu durant el juliol.

EDICIÓ DEL 2009
Val a dir que l'edició que s'ha estudiat, la de l'any passat, va rebre la visita de 385 estudiants i 63 professors, mentre que aquest any la capital de l'Alt Urgell ha acollit 311 alumnes i 45 docents. Tot i aquest lleu descens, des de l'organització es valora molt positivament aquesta nova edició. La UdL destaca les xifres globals, ja que s'ha batut el rècord d'inscrits amb un total de 957, repartits en un total de 42 cursos oferts a la Seu, Tremp, Seròs, la Vall d'Aran, Solsona, Erill la Vall, Arbeca i Àger.

L'activitat d'estiu de la UdL, de fet, no s'ha acabat. Dilluns començaran dos nous cursos: Origen, característiques i aplicacions terapèutiques de les aigües termals i mineromedicinals dels Pirineus, a Salardú, i Aprèn a crear la teva pròpia empresa, a Solsona. El darrer curs d'aquest any Arqueologia Vilars 2010, tindrà lloc del 6 al 10 de setembre al jaciment ibèric de Vilars, a les Garrigues. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT