PUBLICITAT

La Mostra es converteix en Festival i s'obre a tot el Pirineu

  • Organtzat pel col·lectiu Ull Nu, tindrà lloc entre el 9 i l'11 de novembre a la capital
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El Festival Audiovisual per a Joves Creadors dels Pirineus stindrà lloc entre el 9 i l'11 de novembre al Centre de Congressos de la capital, i des d'ahir ja s'hi poden presentar les produccions, informa l'ANA. Després de quatre edicions com a Mostra, aquesta curs s'ha convertit en festival, amb premis per a sis categories, i obrint-se a participants fins als 35 anys i originaris de tots els Pirineus, i no només d'Andorra com fins ara. Es vol aconseguir, diu Alfons casal, portaveu de l'organització –el col·lectiu Ull Nu– una major participació i un salt de qualitat. Aquest festival està organitzat pel col·lectiu Ull Nu, amb el Comú d'Andorra la Vella, i l'associació Jam Jove. A més, compta amb la col·laboració de diverses entitats que atorguen els set premis que es donaran a les categories de ficció, documental, videoart experimental, publicitat i videoclip, audiovisual de temàtica esportiva, a l'obra que triï el públic, i a la millor obra dels menors de divuit anys.

Sis premis en metàl·lic / Després de l'experiència de quatre edicions de mostra, els organitzadors de l'esdeveniment han volgut donar-li un impuls ampliant les fronteres i modificant-te el format. S'ha treballat durant més d'un any per aconseguir organitzar aquest esdeveniment. És per aquest motiu que des de la darrera edició han passat tres anys, però l'objectiu d'ampliar la mostra s'ha aconseguit. No hi ha altres festivals amb les mateixes característiques, ni que vagin dirigits especialment a joves, ni que englobin el territori dels Pirineus, indica Casal, i per això considera que hi haurà molts productors interessats a participar-hi. Un altre tret característic d'aquest festival és que s'ha obert a totes les regions pirinenques d'Espanya i França, a banda d'Andorra, i que les produccions es podran presentar en les tres llengües dels països implicats: francès, castellà i català. Mentre que en les edicions anteriors la mostra només preveia un premi per a l'obra escollida pel públic, el festival contempla diverses categories, cada una amb un premi. El jurat estarà format per professionals espanyols, francesos i andorrans, i cada obra guanyadora rebrà un premi de 500 euros que aporten diferents patrocinadors. A més, per a la categoria de menors de divuit anys Carnet Jove aporta el premi de 300 euros, i el premi del públic es mantindrà també en aquesta ocasió gràcies a l'aportació de la Universitat d'Andorra, amb una obra d'art d'un artista del país.

Per aconseguir el màxim de participació, s'han editat pòsters i passamans en els tres idiomes del festival, i es repartiran a deu emplaçaments estratègics de cada una de les regions, segons va indicar la tècnica del departament de Joventut del Comú d'Andorra la Vella, Raquel Puértolas. A més, des d'aquest mateix dimecres s'activaran les xarxes socials del festival, a twitter i facebook per aconseguir arribar a aquest públic jove.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT