PUBLICITAT

El Ballet de Moscou portarà 'La Bella dorment' a la capital

  • En farà una sola funció de tarda, el 6 d'agost al Centre de Congressos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una escena amb tutús de La Bella dorment del Ballet de Moscou Foto: EL PERIÒDIC

La quarta compareixença del Ballet de Moscou al Centre de Congressos ja té dia i cartell: serà finalment el 6 d'agost, coincidint amb la festa major de la capital, i no amb Giselle, com s'havia especulat a l'abril en l'última visita de la formació dirigida per Timur Fayziev, sinó amb La Bella Dorment: un altre megaclàssic del repertori, amb coreografia de Marius Petipa i música de Txaikovski, estrenat el 1890 al teatre Marinski de Sant Petersburg, perquè no li falti res. Serà en una única funció de tarda (19 hores) amb les entrades a preus a què estem poc (o gens) acostumats –35 euros la general, 20 la reduïda per a grups– però que no han obstat perquè les tres visites anteriors s'hagin resolt amb taquilles prou bones com perquè el Ballet de Moscou hagi inclòs definitivament la capital en les seves gires peninsulars.

L'estrena de la companyia va tenir lloc –recordarà el lector– ara fa un any amb El llac dels cignes i en el marc també de la festa major. I contra pronòstic, va omplir les més de 900 localitats del Centre de Congressos. Tota una fita, sens dubte, per a una companyia que debutava al Principat i al marge –i per tant, sense l'aparell publicitari ni la cobertura mediàtica– de les temporades oficials. Al novembre va repetir amb El Trencanous i una doble funció que va aplegar 1.300 espectadors, i encara hi va haver una tercera vegada, l'abril passat i novament amb El llac dels cignes. Els papers protagonistes de La Bella Dorment, en fi, se'ls repartiran els moldaus Cristina Terentieva (Aurora) i Alexei Terentiev (Desiré), a qui els incondicionals recordaran de l'últim Llac.

Fundada el 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev, se li ha retret en ocasions que sigui una formació creada ad hoc per a les gires europees, i que de moscovita en té poc més que el nom. En qualsevol cas, el públic ha respost amb entusiasme innegable, i tampoc està el panorama escènic nacional, amb les funcions de ballet clàssic reduïdes a la cita anual de la Temporada, com per posar-se llepafils. El cert és que el Ballet de Moscou aterrarà al Principat en el marc de la gira d'estiu per diverses localitats espanyoles i després de passar pel Coliseum barceloní. I que per una vegada, el risc empresarial l'assumeixen els promotors, i no les institucions públiques. Això és tota una notícia en un àmbit com ho és l'escènic, en què –en aquest país– no es fa res, però res si no és amb el coixí de la subvenció oficial al darrere. I així, qualsevol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT