PUBLICITAT

Malestar als Verds per la presentació de Llobet a les eleccions de la CASS

  • Va rebutjar l'oferta per encapçalar la llista de la formació ecosocialista
  • Assegura que no podia complir les condicions que li demanava el partit
I. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Llobet, a l'esquerra, amb Lozano i Mas, durant les eleccions. Foto: VERDS D'ANDORRA

La presentació de Rosa Llobet com a independent a les eleccions del consell d'administració de la CASS ha creat cert malestar als Verds, formació de la qual --com a mínim fins ara-- formava part la candidata independent. Els ecosocialistes es declaren sorpresos per la decisió de Llobet de presentar-se per lliure després que el partit li oferís encapçalar la candidatura ecosocialista.

Segons van explicar ahir fonts de la formació, el partit va oferir en primer lloc a Llobet liderar la llista dels Verds al col.legi electoral dels assalariats. Llobet --membre del consell d'administració sortint-- era la suplent de Juli Fernández, que va encapçalar la llista ecosocialista ara fa quatre anys. Igual que va fer Fernández en el seu dia, els Verds van posar com a condició que el seu candidat o candidata estigués disposat a tenir la mateixa disponibilitat i el mateix grau d'atenció als assalariats i que, a més, contribuís amb part de la remuneració a mantenir les despeses del partit. Llobet, que a les eleccions de l'any passat va ocupar el tercer lloc a la llista nacional, no va acceptar i finalment la responsabilitat va recaure en Jordi March, que als comicis generals figurava a la territorial d'Andorra la Vella.

Llobet va explicar que va rebutjar presentar-se com a candidata dels Verds perquè no podia complir amb les condicions que li demanava el partit. La candidata independent va explicar que, per raons de feina, no podia assumir la mateixa disponibilitat presencial que durant els últims anys ha tingut Juli Fernández. Llobet va argumentar que va declinar l'oferta dels Verds per "responsabilitat", ja que "no em volia comprometre a fer una cosa que després no podria fer". A més, va precisar que la seva decisió de presentar-se com a independent va ser posterior a dir que no als Verds, un partit des del qual es declara desvinculada.

FERNÁNDEZ DÓNA SUPORT ALS VERDS
Llobet va explicar que va decidir presentar-se pràcticament a l'últim moment, perquè la "bona feina" que ha fet Juli Fernández "s'ha de continuar". Fernández, que també es va declarar sorprès per la decisió de la candidata, va afirmar que el seu suport seria per a la llista dels Verds, liderada per March. "Em tenen a la seva disposició", va declarar.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT