PUBLICITAT

La fortalesa mental del River ensorra les xifres discretes del líder

  • L'equip de Peñarroya no destaca en cap faceta i és dels pitjors en rebots però tot i així, tres de tres
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya, al parquet del Poliesportiu durant el duel contra el Breogán Foto: TONY LARA

Els números, algunes vegades, sí que enganyen. Les xifres del River Andorra després de tres jornades disputades en l'Adecco LEB Or no reflecteixen la classificació del conjunt que dirigeix Joan Peñarroya. No destaca en cap faceta ni a nivell col·lectiu ni individual i és dels pitjors equips en rebots. Tot i així ha guanyat els tres partits i només un altre novell de la categoria, el Leyma Natura Corunya, està aguantant el seu ritme. El River és el colíder i no és per qüestions de dígits, sinó per la fortalesa mental que està exhibint.

Fa tres setmanes, després del debut a Osca, Joan Peñarroya no va amagar que el rebot era la faceta en la qual el River tenia «més marge de millora». Aquest està sent el punt més feble. El conjunt andorrà és el quart per la cua dels catorze equips amb un promig de 28 per partit. Només amb el Breogán va ser superior al rival –32 per 25–; als altres dos va ser inferior –40-32 a Osca, 27-20 a Alacant–, cosa que sí contrasta amb el número de pilotes perdudes, aspecte en el qual és el segon millor –amb una mitja de 12,7 per partit– però no va en línia amb l'encert en el tir, en el qual el River estaria a mitja taula.

Per això ahir Peñarroya va reconèixer en roda de premsa que en els tres partits ha sortit «cara» però, com si de sort es tractés, la moneda podia haver indicat el pol oposat: «Podíem haver-ne perdut algun». Perquè tots tres duels van haver de decidir-se en els últims segons.

Sort no és. El pitjor equip en rebots és el Corunya, l'equip que acompanya el River al capdavant de la taula. La clau, mirant als tricolors, es basa en el treball psicològic. Són tres els punts que va destapar l'entrenador del conjunt tricolor.

El primer és que l'equip es fa gran «en moments claus». Davant el Breogán, el River va anar a remolc en el marcador i a Alacant, per davant: les dues cares de la moneda. «Hem sabut jugar de tu a tu contra aquests equips, que tenen tanta experiència», va indicar Peñarroya. El segon és la dinàmica positiva. «El triomf a Osca [com qui diu, en l'últim segon] ens va ajudar a tenir fe, a jugar amb més convenciment». Això s'ha anat alimentant amb el Breogán i el Lucentum. I el tercer, els petits detalls que acaben sent decisius. «Això també s'entrena», va indicar el tècnic. Detall és una paraula que engloba massa coses però Peñarroya va focalitzar-la en una frase: «Tenir respecte per tothom i mantenir la línia».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT