PUBLICITAT

El Registre d'Associacions de la capital arriba al centenar

  • La 2a Fira d'aquest cap de setmana comptarà amb 23 noves entitats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bafino, Rabadà, el president de la Federació d'Atletisme, Eduard Ricard, i Carvalho, presenten la Fira, ahir Foto: ANA / M.C.

La segona edició de la Fira d'Associacions d'Andorra la Vella, que se celebrarà aquest cap de setmana, comptarà amb un total de 47 associacions i entitats sense ànim de lucre del país, de les quals 23 hi seran presents per primera vegada. Un dels requisits per poder participar a la fira és que les entitats estiguin inscrites al Registre Comunal d'Associacions d'Andorra la Vella, per tal de fer aquest registre «més ampli i més útil», segons va manifestar la directora de Cultura i Participació Ciutadana, Patty Bafino. El registre compta actualment amb 96 associacions inscrites; una xifra que ha augmentat en els darrers mesos de forma important amb 49 noves entitats des del passat mes de gener.

Bafino va destacar que a través d'aquest òrgan es fomenta la cooperació entre les organitzacions i es treballa de forma conjunta tant en l'organització com en el posterior balanç de les activitats.

La directora de Cultura i Participació Ciutadana es referia a activitats com la Fira d'Associacions, que es durà a terme en el marc de la Fira d'Andorra la Vella d'aquest cap de setmana. L'objectiu d'aquest esdeveniment, com va indicar la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, és servir a les entitats de plataforma per donar-se a conèixer i informar als ciutadans sobre les seves activitats, així com obtenir nous socis i donacions per tirar endavant els seus projectes.

Aquest any, tot i mantenir-se el nombre d'entitats participants respecte l'edició passada, n'hi ha 17 de l'àmbit de la cultura, vuit d'esportives, set ONG, tres escoles, dues associacions ecologistes i deu d'altres temàtiques.

Les entitats oferiran activitats durant el cap de setmana tant a l'envelat del Parc Central com a l'exterior. Unes activitats que seran més variades, segons va apuntar Bafino. Mentre que fins ara eren sobretot actuacions de dansa i música, en aquesta segona edició s'ha donat cabuda a xerrades de divulgació, propostes esportives i culturals, entre altres.

«Un aparador del país» / Tal i com va va manifestar a l'ANA el president del grup folklòric Casa de Portugal, Josep Lluís Carvalho, la fira «és un gran aparador de la parròquia i del país» i és «un privilegi» per a les associacions participar-hi.

Pel que fa a la Fira d'Andorra la Vella en general, aquest any comptarà amb un 5% més de participació que en l'edició anterior, arribant als 108 estands. Els estands del Govern i del Comú d'Andorra la Vella estaran ubicats a l'entrada principal del recinte firal, on presentaran les seves iniciatives promocionals durant els dies 26, 27 i 28. L'estand de la capital serà de promoció turística.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT