PUBLICITAT

Freestyle 'made in Andorra'

  • Els finalistes de l'Innovadors 2010 inicien una ambiciosa comercialització del producte d'oci TK8
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un jove fa una exhibissió del TK8, ahir Foto: ÀLEX LARA

Salts, equilibris, piruetes, maniobres d'alta volada... Això és el que proposa l'empresa andorrana TK8, que tot just acaba d'iniciar la comercialització d'un producte pensat pels amants del freestyle. Es tracta d'un impulsor de salts amb manillar, que repta als qui el proven a fer ús de l'equilibri. Amb ell es poden assolir alçades de fins a tres metres. El TK8 neix per fer la competència a la resta de pràctiques esportives urbanes, com el patinet, l'skate o la BMX. Tot i que no només està pensat per a joves, ja que hi ha dos models en funció del pes del seu usuari.

La iniciativa va néixer arran del premi Innovadors 2010, organitzat per l'ADI, en el qual TK8 va ser un dels finalistes. A partir d'aquí, i començant des de zero, es va començar a gestar la idea: es van concretar dos finançaments –un del Govern d'Andorra i un d'una entitat bancària francesa–, i es van reunir els 250.000 euros necessaris per a impulsar un producte made in Andorra que es vol que sigui conegut a escala internacional, ja que a excepció d'un producte similar als Estats units, «no hi ha res igual al món», va assegurar Jean-Cristophe Queyroux, confundador de l'empresa. De moment ja es pot adquirir a Andorra –a l'establiment Kilvil o a d'altres botigues Viladomat–, i a França, a una vintena de punts de venda.

El TK8 és, per tant, un producte andorrà, pel que fa a la idea, el disseny, el màrqueting i la seva comercialització. De fet el pla de creixement hauria de portar a la contractació de set persones del país en un període de tres anys. L'únic que l'allunya de les fronteres andorranes és la seva fabricació. Està fet a la Xina per abaratir costos i fer el preu més accessible per a l'usuari. «Als Estats Units es comercialitza un producte similar per 320 euros, el nostre el venem a 199», va explicar Queyroux.

Abans que un jove fes algunes demostracions de les virgueries que es poden fer amb el TK8, Queyroux encara va tenir temps per alabar una mica més la nineta dels seus ulls. Serveix per millorar la coordinació i la capacitat cardiovascular –es pot arribar a les 150 pulsacions per minut en només quatre–, i es pot practicar a tot arreu –sempre i quan la superfície del sòl no sigui lliscant–.

A més a més, el TK8 pot anar acompanyat d'accessoris, com casc, guants, bosses, i més endavant també roba. Això sí, tot amb segell de país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT