PUBLICITAT

Espanya acusa un home de fer servir els seus fills per contraban

  • Els menors van creuar la frontera per camins forestals amb 15.000 euros en tabac
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una detenció de tabac a la Farga de Moles Foto: TONY LARA

El Ministeri Fiscal d'Espanya va demanar ahir quatre anys de presó per a un home acusat d'haver-hi utilitzat presumptament els seus fills per a un delicte de contraban de tabac. Segons l'acusació, aquest hauria forçat als dos menors, de 15 i 17 anys, a càrrec de passar mercaderia a través d'unes pistes forestals entre el Principat i la Seu d'Urgell.

Ambdós menors i una tercera persona –que va fugir de l'escena– van ser atrapats per la Guàrdia Civil al sortir d'una pista forestal que és utilitzada habitualment per contrabandistes. Els dos nens van córrer abandonant la mercaderia, que tractava de dues motxilles amb 15.000 euros en paquets de tabac andorrans. Després, van arribar on els esperava el seu pare per recollir-los amb el cotxe. La persona que acompanyava els nois va desaparèixer i no ha sigut localitzat.

L'home acusat va excusar-se en que volia mostrar als seus fills un punt d'interès turístic, però la Fiscalia va dir que era una ruta coneguda pel contraban i a més es va trobar la mercaderia. Els nois seran jutjats a un tribunal de menors per càrrecs similars a Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT