PUBLICITAT

S'enfronta a dos anys de presó per voler estafar cinc milions a un banc

  • Va obrir un compte i va portar un xec amb aquest valor en dòlars falsament emès per una entitat americana
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grapat de xecs internacionals Foto: EL PERIÒDIC

Va intentar cobrar un xec fals. I ja que s'arriscava, va anar fort i la quantitat que volia cobrar va estar de cinc milions de dòlars. I per això, ara s'enfronta a una presó ferma de dos anys, segons va demanar ahir la Fiscalia.

Al juny de l'any passat, l'acusat –un home de nacionalitat espanyola– va anar a una entitat de la BPA a obrir un compte corrent. Segons ell, per dipositar-hi en un futur uns estalvis que en tenia, tal i com va relatar el Fiscal. El denunciat, però, no va poder explicar la seva versió dels fets, ja que no es va presentar al judici en contra seva.

Vuit dies després, el primer de juliol de 2011, l'acusat va tornar a l'entitat, segons va explicar el Ministeri Fiscal. I ho va fer amb un taló per valor de cinc milions de dòlars, emès, segons es veia al xec, pel Bank of America. L'entitat li va comunicar a l'interessat que, davant de casos com aquell –que superen els 30.000 euros–, és necessari assegurar-se de la fiabilitat del taló. Motiu pel que romandria el xec durant el procés d'identificació, tal i com va relatar l'empleada de la BPA que li va atendre.

Intent d'estafa / Als dos dies, l'acusat va tornar a l'entitat a demanar el seu taló. Des de l'entitat li van dir que havien enviat una còpia escanejada a la seu del Deutsche Bank per què identifiquessin l'autenticitat del xec, però encara no hi havia arribat resposta. Davant la resposta, l'acusat va demanar que li tornessin el xec, amb l'excusa de cobrar-ho a una altra entitat del país que, segons deia ell, li pagaria instantàniament.

Així que l'entitat li va retornar al matí, però a la tarda del mateix dia va arribar la comunicació internacional avisant que es tractava d'un taló fals que no havia emet el Bank of America, motiu pel que es va denunciar al ciutadà i va estar buscat per les autoritats.

Ahir, al judici al que no es va presentar –ja va prestar declaració per comissió rogatòria–, la Fiscalia va demanar dos anys de presó ferma per ell, agreujat, segons va reclamar el fiscal, per no haver-hi comparegut ahir.

A més, el Ministeri Fiscal va demanar que es signés l'expulsió obligatòria del país per a l'acusat. «Podríem parlar de presó condicional sense expulsió si el denunciat s'hagués presentat, és el que es va parlar amb ell, però si no ha volgut comparèixer la causa s'agreuja», va explicar el fiscal. Més enllà, va dir que la expulsió del ciutadà del Principat es justifica en que no tenia una relació profunda amb el país. «La seva relació amb Andorra es majoritàriament delictiva», va explicar.

La defensa va demanar llibertat per a l'acusat, ja que aquest va desestimar en la seva activitat delictiva, en el moment en que va demanar el xec i no va anar a cap altre banc. «No hi ha hagut traspàs patrimonial, motiu suficient per demanar l'absolució», va remarcar la defensa. Aquesta va considerar que sense els diners traspassats i amb el reconeixement del denunciat era suficient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT