PUBLICITAT

La marxa del soci encampadà pot precipitar la caiguda d'Ski Andorra

  • L'entitat que reuneix tots els dominis esquiables serà menys representativa a dins i fora del país
  • La resta d'associats aposten perquè el Govern declari el sector de la neu d'interès nacional
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els esquiadors fan cua per pujar al telecadira de la Coma a l'estació d'Ordino-Arcalís, durant el pont de la Puríssima de l'any passat Foto: ÀLEX LARA

El futur d'Ski Andorra es discutirà divendres que ve a la junta extraordinària convocada per l'entitat i en la qual, en principi, no serà present el soci que en vol desertar, Joan Viladomat, actualment de viatge a l'ex-república soviètica Azerbaidjan. El president de Ski Andorra, el cònsol major de Canillo i president d'Ensisa, Josep Mandicó, va reconèixer ahir que «està clar que anem cap a un camí difícil i que contenir la despesa sempre està bé; ho fem al Comú, també podem fer el mateix a Ski Andorra». I va afegir en resposta a la reivindicació de Viladomat d'invertir menys en promoció a llarg termini, que «cal trobar un terme mig, perquè si no fem promoció ens en penedirem tots plegats; la promoció ha de continuar però cal trobar la formula per arribar a un equilibri, sospesar els pros i els contres en cada una de les accions».

Aquesta reflexió també va ser compartida pel cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, en representació del soci minoritari de Viladomat a l'empresa Saetde. Mas va explicar que «ens hem de reunir i parlar, penso que la promoció ha de continuar tot i que potser hauríem d'apostar per clients més propers com ara el mercat francès que hem deixat una mica de banda». El cònsol d'Encamp va insitir en que «fa un anys la promoció a Rússia va anar molt bé i n'hem tingut bons resultats ara bé, potser cal més implicació de Govern i de tots els operadors i agents turístics del país, perquè al cap i a la fi, Andorra viu del turisme i de la neu». Mas també va concloure que en temps de crisi «cal ser molt prudents i racionalitzar al màxim els recursos. Si en èpoques de més abundància es pot ser més generós, en les de crisi cal ser més estricte».

El debat està obert / Ahir es va conèixer el contingut de la carta que Viladomat va enviar a Ski Andorra en la qual reitera que Saetde no pot destinar recursos privats a la promoció turística del país. Una afirmació que en opinió de David Baró, cònsol de la Massana i representant d'Emap, «obre el debat que arrosseguem des de fa anys i que no és altre que cal declarar el sector de l'esquí d'interès nacional». Baró insisteix en que «el posicionament de Viladomat potser accelerarà que sumem esforços: perquè Ski Andorra fa unes promocions i Govern unes altres, quan les podrien fer junts?» I afegeix «quan no hi ha neu, però la temporada ha de començar, la fabriquem i paguem la llum al mateix preu que tothom; fa anys que demanem una tarifa plana, sense èxit». I conclou «no crec en les subvencions però si en les facilitats i de moment no en tenim.»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT