PUBLICITAT

La Fira d'Andorra la Vella vol potenciar l'oferta turística dels Pirineus

  • El cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, ha explicat que aquest any comptaran amb 108 expositors
24102012_consols
Els cònsols d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, durant la roda de premsa de presentació de la 34a Fira d'Andorra la Vella. Foto: ANA/ M.C.
La Fira d'Andorra la Vella seguirà sent multisectorial però busca centrar-se en la promoció de l'oferta turística d'hivern i estiu per convertir-se en la 'gran fira sectorial de la muntanya dels Pirineus'. Així ho ha indicat el cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, durant la presentació de la 34a edició, que comptarà amb 108 expositors. Enguany, tal com ha destacat la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, la cita coincideix amb la Fira del bestiar que tindrà lloc dissabte, un motiu més per passar el dia a la parròquia, com han assenyalat els cònsols.
La 34a edició de la Fira d'Andorra la Vella s'inicia aquest divendres amb la participació de 108 expositors, un 5% més que en l'anterior i amb una important presència dels automòbils i d'empreses i entitats de fora, així com una mostra de productes agrícoles locals.

Enguany s'han anat a buscar noves empreses per a la fira multisectorial, tal com ha reconegut la cap d'àrea de Promoció Econòmica del Comú, Eva Roma, per donar-hi valor afegit. Així, hi haurà una presència més destacada de l'oferta turística, esportiva i de lleure, amb l'objectiu de 'presentar l'hivern a Andorra', ha apuntat.

En aquest sentit, el cònsol menor i conseller de Promoció Econòmica, Jordi Minguillón, ha manifestat que el Comú valora l'opció de realitzar una fira més monogràfica sobre el turisme d'hivern i d'estiu per fer 'una gran fira sectorial de la muntanya del Pirineu'.

Entre l'oferta que promocionarà el Comú dins la fira hi ha l'alberg de la Comella. Per donar-lo a conèixer s'organitzaran excursions a peu o amb el bus comunal fins a les instal·lacions i es podrà participar en un sorteig d'una estada de cap de setmana a l'alberg. També el centre esportiu dels Serradells manté l'oferta de quota d'entrada gratuïta per als socis que es matriculin durant la fira.

Minguillón ha manifestat que s'ha fet una difusió més internacional de la fira i que enguany es farà un recompte i una enquesta de satisfacció entre els visitants per poder-ne fer un balanç més acurat quan acabi.

El cònsol menor ha destacat també la incorporació de l'aparcament d'Andorra 2000 amb tarifes d'aparcament públic. Juntament amb els aparcaments del Fener, aquest emplaçament posa remei a la manca de zones d'estacionament causada pel tancament del Parc Central amb motiu de la fira.

Per la seva part, la cònsol major, Rosa Ferrer, ha recordat que la fira és l'evolució tradicional de la Fira del Bestiar i ha remarcat que enguany ambdues cites coincideixin el mateix cap de setmana. Aprofitant la coincidència, Ferrer ha animat a tots els residents i turistes a 'passar el dia a la Fira i a la parròquia'.

Tot i l'augment de la demanda i havent deixant empreses en llista d'espera en assolir el màxim de capacitat de la carpa, la cònsol ha descartat ampliar l'espai d'exposició o la durada de la fira per no fer 'ampliacions que no siguin dignes' i perquè allargar-ho més enllà d'un cap de setmana 'perdria encant', ha assegurat.

El pressupost per a la fira és d'uns 200.000 euros, dels quals el cònsol menor ha indicat que esperen recuperar-ne 100 o 150.000 euros. El preu dels estands va dels 265 euros els petits fins als 17 euros per metre quadrat dels que tenen una major superfície.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT