PUBLICITAT

Els hotels veuen l'estiu a l'Alt Urgell igual o millor que l'any passat

  • L'AHAU indica que les reserves d'última hora dificulten fer previsions
  • La comarca trenca la tendència general i augmenta la durada de les estades
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Uns turistes practiquen ràfting a parc olímpic del Segre. Foto: TONY LARA

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell preveu que l'ocupació d'aquest estiu acabarà sent com a mínim semblant a l'any passat o, fins i tot, millor. El mes de juliol la presència d'hostes s'ha situat per sobre del 50% i aquest mes s'espera arribar entorn del 70%.

En una entrevista a RàdioSeu, el president del gremi, Miquel Àngel Sànchez, ha matisat que és difícil fer una previsió dels resultats finals, perquè cada vegada més persones reserven a última hora, ja sigui per imprevisió o bé per buscar la millor oferta. Sobre aquesta tendència, Sànchez va puntualitzar que, a diferència de la platja, a les comarques de muntanya és més difícil trobar ofertes especials, ja que "normalment es tracta d'establiments familiars que ja tenen uns preus ajustats durant tot l'any".

El 90% de visitants que s'allotgen a l'Alt Urgell continua sent del país. Per això, un dels objectius és captar més visitants estrangers, principalment a través d'Internet. Sánchez va considerar que aquesta és "una aposta de futur" i que "tothom se l'ha de creure més".

DESTÍ FINAL
Una altra evolució interessant que detecta l'Associació d'Hostaleria és que, en contra de la tendència general, està augmentant la durada de les estades a la Seu. Sánchez ho atribueix al fet que tradicionalment l'Alt Urgell ha estat un lloc de pas cap a Andorra i ara, en canvi, s'està convertint en destí final.

El president del gremi d'hostaleria, d'altra banda, va reiterar el seu suport a la intenció que en el futur hi hagi vols comercials al recentment obert aeròdrom de la Seu. Tot i això, Sánchez creu que no s'ha d'aspirar a albergar un gran nombre de vols, com a Alguaire, sinó només els que siguin beneficiosos per a l'economia de la zona.

El col.lectiu també continua reivindicant una millora de les comunicacions internes, especialment de l'Eix Pirinenc, que a causa del seu estat obsolet dificulta el moviment dels visitants per dins de les comarques de muntanya. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT