PUBLICITAT

El PLA espera que es formi el PRA per dissoldre la formació

  • "No ens podem dissoldre en una cosa que encara no existeix", diu Pujal
  • Cada comitè ha de buscar dos candidats per presidir el nou partit reformista
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'executiva dels liberals, reunida a la seu del partit a la capital, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Partit Liberal no decidirà sobre la seva dissolució fins que no s'hagi constituït formalment el Partit Reformista (PRA). Així ho van acordar ahir al vespre els presidents dels comitès parroquials del PLA reunits a la seu del partit a Andorra la Vella. Ara per ara, la principal tasca que haurà d'encarar la militància liberal és la recerca de les persones idònies per liderar el futur partit reformista. Després d'això es podrà parlar del congrés constitutiu del PRA i del congrés per dissoldre el PLA.

Fins ara semblava que la dissolució del PLA era una condició de possibilitat de la constitució del PRA, però es veu que no, que és tot el contrari: el PRA ha de néixer abans que mori el PLA. "No ens podem dissoldre en una cosa que encara no existeix", va argumentar el president del PLA, Enric Pujal, a la sortida. El procés lògic, segons Pujal, és que es creï el PRA, amb els estatuts i els càrrecs orgànics, per després procedir a la convocatòria del congrés de dissolució del PLA.

"Ara per ara, el que cal es trobar les persones per liderar el nou projecte", va explicar el president dels liberals. En aquest sentit, cadascun dels comitès parroquials del PLA va rebre fa temps l'encàrrec de buscar dues persones a cada parròquia susceptibles de liderar la nova formació reformista. De moment, però, ningú no ha posat cap nom damunt la taula. En espera que cada comitè busqui aquestes persones, els liberals van decidir ahir tornar-se a reunir d'aquí a 15 dies. "La d'avui és una reunió que ha quedat a mitges", va admetre el president del PLA.

La trobada d'ahir al vespre va comptar amb la presència de destacades personalitats dels 18 anys d'història del PLA. A banda dels presidents dels comitès parroquials, del president i del secretari general del partit, també van estar presents a la reunió els dos excaps de Govern liberals, Marc Forné i Albert Pintat, el president del Grup Parlamentari Reformista, Joan Gabriel, i el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall.


Per a més informació consulti l'edició en paper.

[email protected]Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT