PUBLICITAT

Despres manté el tipus i Barreda, fora de combat

  • El pilot d'Arinsal, beneficiat per la posició de sortida, perd més temps
  • Això garanteix la presència dels ?top-ten' mundial
EL PERIÒDIC
ARICA

Periodic
Despres travessa una duna gegant en la quarta etapa del Dakar 2013 Foto: REUTERS/Franck Fife/Pool

La cinquena etapa del Dakar 2013, de 136 quilòmetres per a les motos entre Arequipa i Arica (Xile) va ser la sentència per a un dels que tenien l'etiqueta de favorit. El català Joan Barreda, guanyador en la jornada de dimarts, ahir va ser víctima dels problemes mecànics –la bomba de benzina– i ha quedat fora de combat en la lluita pel títol, acabant en la 143a i última posició a tres hores del guanyador de l'etapa, el francès David Casteu.

Tampoc li van anar gaire bé les coses a Cyril Despres, que podria haver-se beneficiat de la seva posició de sortida per tornar a recuperar el lideratge però que finalment va perdre més temps respecte els dos primers classificats, tot i que continua tercer en la general de motos. Ara, però, al doble del líder Olivier Pain, a 7min 7s. Ahir tan sols va poder ser setè i seguint el guió de les paraules que va pronunciar després de la quarta etapa –«encara no he forçat la mecànica i el físic»– continua a l'esperant per atacar.

Yamaha està sent la sensació d'aquesta edició ja que els dos primers, els francesos Pain i Casteu, estan mostrant-se superiors a la resta tot i que Despres i la seva KTM no els perd de vista. El pilot d'Arinsal encara no ha ensenyat les urpes que l'han fet guanyar quatre títols.

En l'apartat de cotxes el també resident al Principat Bernard Errandonea ahir va donar un petit pas enrera i va finalitzar en la 22a posició, a 14min 46s del primer classificat, Nani Roma. Errandonea, no obstant, ha pujat a la vuitena posició de la classificació general que comanda el pilot més llorejat de la història del Dakar, el francès Stéphane Peterhansel. Avui sisena etapa entre Arica i Calama, amb 438 km. cronometrats per a totes les categories.

futbol sala 3 El FC Andorra començarà la seva participació en la Copa Catalunya als vuitens de final, en una data encara per concretar que té com a data màxima el 19 de maig. El quadrant dels andorrans començarà en la segona ronda, amb el Santa Perpètua-Can Perellada. El vencedor s'enfrontarà al Manlleu, qui guanyi es trobarà als setzens al Manresa i un d'aquests dos jugarà amb l'Andorra els vuitens de final.

bàsquet 3 El River Andorra ha engegat una nova campanya de captació de socis de cara a la segona volta de l'Adecco LEB Or que començarà demà amb el partit a casa contra el LOBE Osca. Amb uns preus més reduïts i encabint a la promoció el play-off d'ascens, el club ha posat un preus assequibles: 60 euros per als sèniors i 90 euros per als carnets familiars. De moment ja s'han venut un centenar de més.

L'organització del TTR World Snowboard Tour ha atorgat a Grandvalira la cinquena estrella per la novena edició del Grandvalira Total Fight, competició que tindrà lloc entre el 28 i el 30 de març d'aquest any a l'Snowpark El Tarter i que d'aquesta manera s'assegura que reunirà al top-ten mundial de l'especialitat.

El domini és l'únic del sud d'Europa que ha rebut aquesta certificació i, per aquest motiu, Andorra es converteix en el quart país europeu que acull una competició amb aquesta qualificació juntament amb Finlàndia, Àustria i Suïssa. Cal destacar que el Grandvalira Total Fight va començar sent valorada amb tres estrelles el 2005 i va aconseguir la quarta dos anys després. Des d'aquell moment, l'equip de l'estació no ha parat de treballar per aconseguir aquest distintiu. Aquest any s'han realitzat inversions importants per modificar el terreny durant l'estiu i s'han col·locat nous canons per aconseguir la quantitat de neu necessària per disposar d'un espai de primer nivell amb possibilitats d'organitzar una competició de màxim nivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT