PUBLICITAT

Bona nota a Andorra en els nivells d'accessibilitat

  • Un reconegut blocaire discapacitat examina l'entorn del país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El blocaire, consultor aragonès i expert en exploracions d'accessibilitat Miguel Nonay considera que l'oferta turística d'Andorra, en comparació amb l'entorn europeu, es troba en un nivell mig-alt en quant a accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Nonay, que és discapacitat físic, ha estat avaluant aquesta setmana diferents activitats d'oci i de muntanya, l'oferta hotelera, i el transport del país, per a l'agència de viatges andorrana Travel Xperience, que està desenvolupant un producte inclusiu al Principat. El nou producte, que es començarà a comercialitzar el mes que ve, pretén ajudar els viatgers amb discapacitat, no només oferint-los les activitats que estan preparades per a ells, sinó lligant tot el viatge perquè puguin accedir a tots els indrets programats, que és el principal problema amb què es pot trobar una persona amb mobilitat reduïda.

L'agència de viatges Travel Xperience està desenvolupant un producte per oferir estades a Andorra per a persones amb mobilitat reduïda. Per aquest motiu, durant aquesta setmana el blocaire, consultor i expert en exploracions d'accessibilitat Miguel Nonay està avaluant les diferents activitats que hi ha preparades per a discapacitats físics, així com les facilitats que ofereixen els hotels i les companyies de transport.

Concretament, ha practicat esquí adaptat, ha provat activitats de muntanya que ofereixen els dominis esquiables com les motos de neu, els buggies, el trineu tirat per gossos, ha visitat alguns equipaments culturals com el Santuari de Meritxell, la Farga Rossell, i ha provat l'oferta termolúdica, a banda de conèixer diversos hotels del país i les facilitats que ofereixen les companyies de transport.

Les primeres conclusions són que els nivells d'accessibilitat d'Andorra, comparats amb altres països europeus, es troben en la franja mitja-alta, i Nonay ha destacat la qualitat dels productes adaptats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT