PUBLICITAT

Els bombers decidiran si amplien la jornada laboral

  • Tot i el reglament de relacions laborals reben la proposta
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una assemblea anterior dels bombers. Foto: ANA

Els Bombers podrien passar de fer 1.780 hores ordinàries anuals a 2.000 hores si accepten la proposta que els va fer ahir la direcció del cos. Aquest augment de la jornada laboral també implicaria canvis en el nombre de dies festius després dels torns de 24 hores i en el nombre de dies en les quinzenes de vacances. A més, els bombers cobrarien les hores extra amb el suplement corresponent i els agents que tenen responsabilitats en les diferents àrees o tenen alguna especificitat, o totes dues coses alhora, cobrarien un plus. La direcció va fer una primera reunió ahir amb una part de la plantilla de i té previst continuar aquest divendres amb la resta. Fonts coneixedores de la trobada van explicar a l'ANA que els responsables de la direcció els van presentar un nou projecte que modifica l'horari laboral augmentant en 200 les hores ordinàries de treball al cap de l'any, passant de les 1.780 hores estipulades pel reglament de relacions laborals dels funcionaris a les 2.000 hores proposades.

Les mateixes fonts expliquen que la dilatació de la jornada laboral comportaria canvis en el nombre de dies festius després d'haver fet un torn de 24 hores. Així, si fins ara per cada torn de 24 hores treballat, fan tres dies de festa amb la nova proposta passarien a fer-ne quatre. En canvi, el nombre de quinzenes de vacances es veurien reduïdes i en lloc de fer-ne quatre com fins ara, només en farien dues. Un altre dels canvis importants que reflecteix la proposta de la direcció és que cobrarien les hores extra amb el suplement corresponent (un 35% més), cosa que fins ara no passava perquè es pagaven al mateix preu que l'hora ordinària.

De la mateixa manera, tots els bombers que són responsables d'àrees o subàrees, així com aquells que tinguin alguna especificitat, passaran a cobrar un plus en el sou. D'aquesta remuneració sobrevinguda no se'n beneficiarà un bomber ras, però segons van explicar diferents fonts, només seria un 10% de la plantilla que es trobaria en aquesta situació. A més, al llarg d'aquest any, aquells que volguessin podrien fer cursos de formació per accedir a responsabilitats o per adquirir alguna especificitat que els permetés cobrar aquests complements. La decisió final està en mans dels propis bombers. Des d'aquest dijous mateix s'està procedint a la votació d'acceptació o no de la proposta mitjançant una urna instal·lada al despatx de la direcció. Serà dilluns, segons apunten les fonts consultades, en acabar les votacions quan se sabrà el resultat.

El portaveu de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), Joan Torra, va afegir: «De moment ens han explicat el nou horari, però no ens han donat cap còpia de la proposta per reflexionar-hi abans de votar-la com és el cas de la negociació per la pensió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT