PUBLICITAT

Nou premi de BPA amb el fons BPA Ibèric Accions

  • Banca Privada d'Andorra obté les quatre estrelles de Morningstar
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Oficina de Banca Privada d'Andorra a la plaça Rebes de la capital Foto: TONY LARA

BPA Fons Ibèric Accions, gestionat per Banca Privada d'Andorra va obtenirles quatre estrelles de Morningstar, amb les quals aconsegueix la categoria de bronze que atorga la prestigiosa companyia d'anàlisi. A més, destaca la capacitat del fons per batre la mitjana de la seva categoria, amb un nivell de risc inferior al dels seus competidors.

BPA Fons Ibèric Accions inverteix en companyies espanyoles i portugueses, tot combinant un enfocament d'inversió eminentment bottom-up (selecció de companyies mitjançant l'anàlisi fonamental) i una anàlisi top-down (sobre la base d'opinions macro), amb una construcció de cartera molt flexible i deslligada de l'índex de referència.

Segons Gonzalo Lardiés, gestor del fons, «les valoracions del mercat espanyol en general són baixes, la qual cosa és condició necessària perquè les cotitzacions evolucionin a l'alça. No obstant això, és imprescindible una millora de la percepció per part dels inversors estrangers, tant a escala macro com en els mercats, perquè la recuperació sigui duradora». En opinió de BPA, «el potencial del mercat espanyol és dels més elevats d'Europa, però perquè aquest es materialitzi les incerteses que envolten la nostra economia s'hauran d'anar relaxant a poc a poc».

Entre altres reconeixements, Gonzalo Lardiés ha estat «Millor gestor europeu 2007», segons Citywire per al període 2004-2006 i, segons Inverco, BPA Fons Ibèric Accions va ser el fons que més rendibilitat va obtenir en borsa espanyola el 2010. Les dades de Bloomberg a gener de 2012 indiquen que BPA Fons Ibèric Accions va aconseguir ser el vehicle a 3 anys més rendible en la categoria de renda variable nacional euro. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT