PUBLICITAT

El nou referent termal a Europa

  • Ruols diu que Caldea pot exportar el ?saber fer' a tot el món com a universitat del termalisme
  • La Semtee espera facturar 6,5 milions d'euros més a l'any amb aquesta proposta exclusiva
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els banys exteriors del centre Inúu, el gran germà petit de Caldea, encara en període de proves, ahir Foto: TONY LARA

El nou centre wellness de Caldea, Inúu obrirà portes dimarts que ve segons van anunciar ahir Trini Marín, presidenta de la Societat explotadora mixta d'Escaldes-Engordany (Semtee) i cònsol de la parròquia. Marín es va felicitar de la concreció del centre de benestar que va dedicar als petits, mitjans i grans accionistes als quals va saludar «per haver apostat per aquest nou projecte que serà tan important com va ser-ho Caldea». A tot això, el director de Caldea, CarlesPascuet, va afegir que tot i que alguns mitjans van anticipar la data d'obertura al públic abans d'ahir, «fins avui» –per ahir– «no sabíem encara la data d'obertura», i va precisar que «estem en el tercer dia de proves». Sigui com sigui, amb aquesta nova proposta la Semtee espera facturar 6,5 milions d'euros a l'any que «s'afegiran als 9 o 10 milions que factura Caldea» va puntualitzar Pascuet. El nou espai termal que «neix amb la vocació de ser un nou referent en el món del termalisme» segons també va explicar l'arquitecte Jean-Michel Ruols, responsable del projecte, té una superfície de 12.000 metres quadrats i un cost de 43 milions d'euros per unes obres que compleixen els terminis i que han estat executades en dos anys.

Universitat del termalisme / Ruols que va recordar els inicis de Caldea, inaugurada el 1994, es va felicitar de l'empenta de Josep Maria Beal i Jim Casal, aleshores cònsols de la parròquia que «van creure en un projecte innovador i van reunir el finançament necessari per tirar-lo endavant». I va afegir que «molts anys després, Toni Martí va tenir el coratge de reprendre el termolúdic i tirar endavant l'ampliació, avui Trini Marín té la sort i la dificultat d'exportar el concepte d'aquest espai, altra vegada innovador, a tot Europa».

Ruols que també va felicitar l'equip que dirigeix Pascuet «per la seva gran capacitat de gestió» va insistir en que «el saber fer andorrà en termalisme és únic a Europa» i va llançar la idea de que Andorra podria liderar una universitat de formació per aquest tipus d'instal·lations. En quant al concepte d'Inúu Ruols va dir que «serveix més a les emocions dels usuaris que a la vanitat de l'arquitecte». I va explicar que era un concepte senzill amb tres temes innovadors però, tampoc massa ambiciós per satisfer les bases de l'adjudicació». No obstant això, Ruols va concloure que Inúu «s'alça sobre una de les fonts termals més belles d'Europa que raja a una temperatura de 83 graus». I va recordar que «quan van començar les obres això era un forat de 15 metres on n'hi hem aixecat 18 de tecnologia molt avançada, des de les piscines en grada, d'acer inoxidable, fins al tractament de l'aigua termal amb ozó, passant per un dispositiu especial per prevenir els terratrèmols».

ENTRADA A 65 EUROS / Pascuet va confirmar que l'entrada general al nou recinte és de 65 euros sense límit de temps. Les experiències que s'oferiran al client a partir d'una entrevista personal i del temps de que disposi aniran de 60 a 300 minuts i els preus oscil·laran amb entrada inclosa entre 135 i 313 euros. Les experiències combinen diferents temàtiques: cos i ment, bellesa, sensorial, aqua i nutrició. I va explicar que «Inúu i Caldea són dos productes que es venen a part perquè tenen característiques diferents». Mentre Caldea és una oferta més lúdica oberta a la família –Pascuet va recordar que «és accessible als nens de més de 5 anys»–, Inúu és un espai de benestar i l'entrada està reservada als adults i majors de 16 anys. No obstant això, el director de Caldea va insistir en que «tots dos espais no són incompatibles sinó que són complementaris, ja que el mateix client pot venir un dia amb tota la família a passar una estona d'oci i triar l'entrada a Caldea, mentre que un altre dia vindrà a relaxar-se i triarà Inúu».

Socis / Els socis del Club Caldea podran utilitzar a partir d'ara el nou gimnàs del centre Inúu a més de continuar gaudint de la zona aquàtica que els està reservada al termolúdic. Amb tot, Pascuet va anunciar ahir que «estem ultimant un altre tipus d'abonament que inclourà aquestes instal·lacions a més de tota la zona aquàtica d'Inúu». El nou centre termal es divideix en tres espais diferenciats, la planta de tractaments amb 16 cabines, un private wellness i diferents espais de relaxació; la planta termal amb banys interiors en cascada, hidromassatges, cabina de sal, saunes, hamman, llits d'aigua, dutxes a diferents pressions i banys exteriors amb hidromassatges i llits de bombolles i la planta de gimnàs. Un restaurant completa l'oferta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT