PUBLICITAT

Tocant de peus a terra

  • Llovera, com a ambaixador d'Unicef a Andorra, explica l'experiència a Mauritània
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

Gràcies a la Nissa Banque, unes 13.000 dones han aconseguit mitjans per ser autosuficients. La tècnica dels microcrèdits, en retorn en sis mesos sense interessos per poder obrir els propis negocis, és la que ha funcionat a Mauritània, on Unicef Andorra ha aportat el seu gra de sorra amb el suport de MoraBanc. Des del 1996 que s'hi treballa, i segons Marta Alberch, directora d'Unicef Andorra, «es veuen resultats». «Jo estava equivocat», hi afegeix Albert Llovera, ambaixador d'Andorra per a Unicef, «no se'ls hi dóna res, sinó que hi ha un intercanvi i un control, és el que més m'ha sobtat».

Ahir es va presentar al públic en una única sessió als Cinemes Illa Carlemany –hi haurà més depenent de la demanda– els 27 minuts de documental ‘Tocant de peus a terra', dirigit per Josep Maria Borrell i on Alberch, Llovera i el conseller de MoraBanc, Lluís Álvarez, desgranen el treball fet al país africà on Llovera només hi va ser al 2007 en el Dakar, i poc, perquè allà va haver d'abandonar.

El pilot narra la seva vivència en cadira de rodes, les dificultats que hi ha per moure's –ni tan sols podia baixar de l'avió– i la reclusió que viuen les persones grans, i els més petits, amb discapacitats: «Els nens no van a escola, estan a casa». «És una visió que hi havia aquí fa trenta anys», recorda Llovera. Van ser quatre dies de viatge per tastar una altra realitat i per saber que, el treball que fa Unicef Andorra, té de mica en mica recompensa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT