PUBLICITAT

El risc d'allaus obliga a suprimir la segona ascensió

  • Es farà un pas alternatiu vorejant la Coma que permetrà millor visibilitat
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
Els voluntaris, després de crear una plataforma pels canvis de material Foto: FAM

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) està ultimant els detalls en aquesta darrera setmana per tenir enllestida la cita de Copa del Món 2013 de la Font Blanca que es disputarà aquest cap de setmana del 9 i el 10 de març a Vallnord. Carlo Ferrari, director tècnic i esportiu de la FAM i designat director de les competicions del comitè organitzador FB 2013, va abanderar una visita del president del jurat de la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF), el català Oriol Montero, amb el qual va realitzar el reconeixement dels recorreguts de les dues proves, la Vertical a Arinsal i la Individual a Arcalís. Els dos recorreguts presenten una alta qualitat i quantitat de neu d'entre tres i cinc metres en punts àlgids però finalment s'ha pactat fer algun canvi d'última hora en la prova individual, que per a la categoria sènior suprimirà la segona ascensió al Pic del Forcat per ser la zona compromesa en quant a perill d'allaus.

«Farem una traça alternativa per l'interior del circuit, vorejant la Coma d'Arcalís, que beneficiarà a nivell de públic», va detallar Ferrari, qui va assegurar que Montero va acabar «molt satisfet» per la tasca feta malgrat les dificultats que ha plantejat el gran volum de neu que hi ha tant a Arinsal com a la Coma d'Arcalís.

El passat diumenge, Ferrari també va encapçalar un reconeixement dels terrenys amb el grup de voluntaris, que serà d'uns 35 en la Vertical i 50 en la Individual, amb l'objectiu principal d'adequar les plataformes que serviran d'àrees de canvi de material per als competidors.

Amb tots els detalls ja definits, els voluntaris faran servir 1.500 banderetes per marcar els marcaran entre avui i demà els dos recorreguts d'una Font Blanca 2013 que preveu temps variable per aquest cap de setmana, però que en tot cas no requerirà cap canvi més.

CALENDARI DE PROVES / Dissabte 9 a les 10.00h des d'Arinsal, es disputarà la Vertical que l'any passat va vèncer Kilian Jornet, baixa per a la d'aquest any. Primer competiran els júniors femení i cadets masculí i femení, i després (10.30h) en sèniors femení i júniors masculí (11.00h). El lliurament de premis està previst també a Arinsal, a les 13.00h. Ja el diumenge, a les 9.20h a la Coma d'Arcalís, sortida individual júnior femení i cadet masculí i femení, mentre que a les 9.40h arrencaran les dones sèniors i els júniors masculí. A les 10.10h, sortida dels sèniors masculí i els premis marcaran el punt i final, a les 13.30h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT